#1 preken die je bijblijven: ‘I Have a Dream’ – Martin Luther King

#1 preken die je bijblijven: ‘I Have a Dream’ – Martin Luther King

22 mei 2018 0

Bij het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle stal volgens velen bisschop Michael Curry de show met zijn preek. Deze week kijken we terug op vijf preken die je zullen bij zijn gebleven of opnieuw inspiratie geven. Vandaag:

‘I have a dream’- Martin Luther King

Velen zullen bij een preek die je bijblijft denken aan de toespraak van Martin Luther King, waarvan iedereen de zin kent ‘I have a dream’. Op 28 augustus 1963 klonken de gedenkwaardige woorden van Martin Luther King bij het Lincoln Memorial in Washington:

“Ik zeg u vandaag, mijn vrienden, dat ondanks de moeilijkheden en frustraties van nu, ik nog altijd een droom heb. Het is een droom die ferm geworteld zit in de Amerikaanse droom. Ik heb een droom dat op een dag dit land zal verrijzen en zal leven naar de ware betekenis van haar credo: ‘Wij beschouwen deze waarheden als vanzelfsprekend; dat alle mensen gelijk geschapen zijn.’ […]

Ik heb een droom dat mijn vier kleine kinderen op een dag in een land zullen leven waar ze niet zullen worden beoordeeld op de kleur van hun huid maar op hun karakter.

Ik heb een droom vandaag. […]

Wanneer we vrijheid laten klinken, wanneer we het van uit elk dorp en elk gehucht van uit elke staat en elke stad laten klinken, zullen we in staat zijn de dag te bespoedigen waarop alle kinderen van God, zwarte mensen en blanke mensen, joden en niet-joden, protestanten en katholieken, de handen ineenslaan en de woorden zingen van de oude gospelsong van de negers:

Eindelijk vrij! Eindelijk vrij! Dank God almachtig, wij zijn eindelijk vrij!”

De volledige tekst van de toespraak van Martin Luther King

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink