10 tips bij regen

10 tips bij regen

4 juni 2020 0

Het lijkt weer een warme en zonnige zomervakantie te gaan worden. Maar wat nou als het regent? Niet zomaar even een buitje, maar een echte oud-Hollands regenachtige vakantiedag. Wat dan? Regen geeft je de kans om geheel nieuwe avonturen te beleven. Geen idee hoe je van regen in hemelwatersnaam iets leuks kan maken? Ik geef je 10 tips!

  1. Maak een regenwandeling. Kleed je op het natte weer, met laarzen, een goede (regen)jas of paraplu en ontdek de natuur. Juist bij nat weer is het buiten schitterend.
  2. Als het naast nat ook warm is doe dan de regendans. Met iemand samen is dat het allerleukst natuurlijk! Kleren aan die vies en nat mogen worden. Laarzen aan of vooruit: teenslippers. En zoek samen de grootste plassen om in te springen, een lekke dakgoot of schut aan alle bomen. Laat je heerlijk natregenen. Terug thuis onder de douche en je bent weer helemaal opgefrist.
  3. Bouw een tent in huis. Zoek lakens, wasknijpers en stoelen bij elkaar en bouw die prachtige hut. Kussens en dekens op de grond en je hebt een heerlijke hangplek. Neem wat lekkers mee naar binnen en een mooi (voor)leesboek.
  4. Houd een netflixmarathon. Niks heerlijker dan in je joggingbroek op de bank of in bed te hangen en uren film te kijken. Kijk in één ruk een serie uit of kies voor een film met sequals als the Matrix, Lord of the Rings, Bridget Jones Diaries of Jason Bourne.
  5. Ga opruimen. Voordat je al begint dat je daar echt.geen.zin.in hebt: opruimen kan leuk en bevredigend zijn. Als je het maar op de goede manier aanpakt. Zorg voor je favoriete guilty pleasures over de boxen. Kies een afgebakend deel van je huis, zoals de keukenkastjes, je kledingkast of die rommelkast op zolder. Bereid je goed voor en zorg voor een papierbak/afvalbak/lege doos voor kringlooprommel. Zo sorteer je meteen wat je wel en niet wilt houden.
  6. Lees een boek. Kies een boek dat al heel lang op de stapel ligt om te lezen en begin er gewoon in. Lees door totdat je honger krijgt. Voor diegenen met kinderen die alleen kunnen dromen van ongestoord lezen: zet kinderen aan de slag met tip 4.
  7. Doe een bordspel. Zoek huisgenoten of nodig vrienden uit. Ga je voor een potje Kolonisten, ouderwets Rummikuppen of Monopoly? Zorg voor wat te drinken en te snaaien. En vergeet niet vooraf even de spelregels af te stemmen, zodat het ook gezellig blijft.
  8. Ga aan de creatieve slag. Kies een kleurplaat, maak een grote tekening, knutsel iets in elkaar van wc rollen, karton, klei of wie weet zelf papier maché. Lekker met je handen bezig zijn, zonder dat het praktisch nut heeft is heerlijk ontspannend.
  9. Leer iets nieuws. Stof je gitaar af, doe een online cursus in een vreemde taal of leer origami vouwen.
  10. Neem de tijd voor elkaar, knuffel eens wat extra, ga een potje stoeien met de kids, doe een rondje massage of duik met je lief het bed in…

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder