10x moois om je een hart onder de riem te steken

10x moois om je een hart onder de riem te steken

4 april 2020 0

Met alle verdrietige en verontrustende berichten over corona kunnen we wel wat positiefs gebruiken. En wat blijkt: een crisis maakt ook onverwacht creatief! We verzamelden voor jullie mooie filmpjes en initiatieven. Geniet ervan!

  1. Ontroerende versie van ‘Alle menschen werden Brüder’ , door het Rotterdams Philharmonisch Orkest:

2. De natuur zelf is op z’n mooist dit seizoen! Je kunt natuurlijk in je eigen buurt genieten van bomen vol bloesem, maar je kunt voor je dosis lentepracht ook online de Keukenhof bezoeken:

3. Uit Italië dat het zwaarst getroffen is door de coronacirsis komt het hoopvolle lied: Rianscerò, Rinascerai (Ik zal herboren worden, jij zult herboren worden):

4. En wat lichtvoetiger… Misschien heb je het al langs zien komen, maar ook erg grappig is de Instagrampagina: ‘Tussen kunst en quarantaine’ die gebruikers uitdaagt om met behulp van drie huis-, tuin- en keukenattributen (bekende) kunstwerken na te maken en te delen. Ga jij de uitdaging aan?

tussenkunstenquarantaine

5. Mis  jij het ook zo dat je geen musea kunt bezoeken? Daar hebben de initiatiefnemers van #thuismuseum wat op gevonden! Trouwens, meer musea bieden je mogelijkheden om online naar de prachtige collectie kijken, zoals het Van Gogh museum. Ook een aanrader de musea in het Vaticaan!

6. Ben je angstig of bezorgd? Kom tot rust bij het pianostuk: perfect love casts out fear.

7. In Oeganda pakken ze voorlichting over corona wel heel swingend aan blijkt uit dit filmpje:

8. Nu gewone concerten er even niet in zitten, geven pianist Leonardo Reyna en violist Judith de Haas elke dag vanuit hun huis in de bossen een ‘wood concert’:

9. Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het nog tot tot en met 5 april de kindermuziekweek! Je vindt superleuke filmpjes op hun YouTube kanaal, zoals onderstaand filmpje waarin je met een paar glazen al een heel tof muziekje kunt maken:

10. En luister vooral ook nog een keer ‘ons’ lied: ‘Stil is de straat overal’ (Gert Landman maakte een aantal extra coupletten bij Lied 103 passend bij de huidige coronacrisis)

 

Heb jij nog moois langs zien komen dat je wilt delen? Laat het ons vooral weten!

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annemarie van den Berg - Nap
Annemarie van den Berg - Nap