11x films op Netflix mét inhoud om over na te denken

11x films op Netflix mét inhoud om over na te denken

9 april 2022 0

Ken je dat gevoel dat je geen idee hebt welke van de vele films je moet kijken op Netflix? Nou, ik ook. Daarom heb ik speciaal voor jou een lijst gemaakt met films mét inhoud om over na te denken. Er zit voor iedereen wat bij. Christelijke films, films voor de hele familie en films die je liever in je eentje kijkt.

1. Come Sunday

Ga je naar de hemel als je overlijdt en niet in Jezus gelooft? Dat is de vraag waar dominee Carlton Pearson mee worstelt. Dit naar aanleiding van de zelfmoord van zijn oom in de gevangenis en de genocide in Rwanda. Waar 800.000 mensen zijn omgekomen. Pearson, gespeeld door Chiwetel Ejiofor, gaat bidden en komt tot de conclusie dat er geen hel bestaat. Dan begint de strijd. Met zichzelf, zijn kerk en veel meer. Dit is een waargebeurd verhaal over strijd en de genade van God.

2. The Prince of Egypt

Een all time classic uit 1998. De film over het leven van Mozes en de uittocht uit Egypte. Een tekenfilm die je gezien moet hebben. Met prachtige muziek van onder andere Whitney Houston en Mariah Carey. Het nummer wat een Oscar won voor beste originele nummer. In de originele film worden de stemmen ingesproken door Val Kilmer, Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer en Sandra Bullock. Een film die leuk is voor jong en oud.

3. Demain tout commence

Eén van mijn favoriete films. Single, geliefd, woont op een zonnige plek en heeft een heerlijk leven. Dat is het begin van het verhaal van Samuel, gespeeld door Omar Sy (bekend van Intouchables en Lupin). Maar dan wordt zijn leven compleet omgegooid. Een lang vergeten ex staat voor z’n snufferd met een tas en een baby. Ze dumpt de spullen bij hem en peert ‘m. Direct gaat Samuel naar Londen om de baby terug te brengen. Zonder succes, wel ontmoet hij Bernie (Antoine Bertrand) die hem aan een baan helpt. Nu is Samuel vader, stuntman en verantwoordelijk. Een feelgoodfilm van de man met de mooiste glimlach.

4. The Pursuit of Happyness

In zo’n lijst met films als deze mag een film van Will Smith niet ontbreken. In deze waargebeurde film speelt Will Smith samen met zijn zoontje Jaden de hoofdrol. Christopher Gardner is een salesman die bijna alles verliest en alleen zijn zoontje nog heeft. Door een aantal verkeerde keuzes leeft hij op straat en via een stage probeert hij een salesbroker te worden. Gaat het hem lukken en vindt hij geluk? Dat zie je in deze film. Een film die gaat over doorzettingsvermogen, dilemma’s en opoffering.

Kijk ook: Netflix als oefening voor je geduld

5. The Best of Me

Deze film grijpt je direct. Nicholas Sparks heeft een pareltje van een boek geschreven. Deze film gaat over een man (Dawson) en een vrouw (Amanda) die elkaar naar 20, nee 21 jaar, weer terug zien. Dit door het overlijden van een gemeenschappelijke vriend. Vrij snel wordt duidelijk dat Dawson ergens spijt van heeft, maar waarvan? Wat heeft hij gedaan tegen Amanda? Tissue box gereed? Mooi! Dan kun je nu deze film kijken. Ideaal voor een dateavond.

6. Schindlers List

Een waargebeurd oorlogsverhaal waarin de Duitse Oskar Schindler een fabriek heeft waar Joden werken. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie nam Schindler de Joden in dienst vanwege de lage kosten. Steeds meer komt in gewetensnood en doet er alles aan om de Joden te beschermen. Door het werkt van Schindler redde hij 1100 Joden uit Polen en Tsjechoslowakije van de Holocaust. Deze zwart-wit film moet je een keer gezien hebben. Ik zou deze film niet op een date avond kijken. Eerder op een serieus moment.

7. The Hunger Games

‘Mag het geluk altijd aan jouw kant staan’ is een uitspraak van het Capitool. Niet echt een geruststelling als je als tiener het moet opnemen tegen 23 andere tieners. De laatste die in leven blijft wint. Namens district 12 moet de 16-jarige Kadniss Everdeen de arena in. Dit waanzinnige verhaal geschreven door Suzanne Collins doet je nadenken over hoe het leven is als alles voor je bepaald is. Opgesloten in een dictatuur. Geen uitweg. Dit verhaal laat je nadenken over je eigen vrijheid en geluk. De boeken zijn ook een aanbeveling.

8. 50 first dates

Heb je een leuke ontmoeting met een blonde schone, herinnert ze je niet meer. Het overkomt de vrouwenverslinder Henry Roth (Adam Sandler). Volledig onder de indruk van Lucy Whitmore (Drew Barrymore). Door een ongeluk heeft Lucy geen actieve herinneringen meer van alles wat daarna gebeurt. Iedere nacht maakt haar brein een reset door. Hierdoor doet Henry elke dag zijn best om haar voor zich te winnen en haar te helpen. Gelukkig heeft ze een beschermende broer en vader die haar willen helpen, kuch kuch. Deze romantische komedie laat je nadenken over onvoorwaardelijke liefde van iemand die niet opgeeft om het hart van zijn grote liefde te winnen. Waar hebben we dat eerder gezien?

9. Irreplaceable You

Sam en Abbie zijn al vanaf jongs af aan onafscheidelijk. Verloofd, zwanger en klaar voor het grote mensen leven. Dan blijkt Abbie helemaal niet zwanger te zijn, maar ernstig ziek. Abbie wil alles goed achterlaten voor Sam (gespeeld door Michiel Huisman) en dan vooral over hoe je met vrouwen om moet gaan. Hij heeft nooit hoeven flirten, daten en er is altijd voor hem gezorgd. Het beangstigt Abbie dat ze de liefde van haar leven alleen moet achterlaten. Bij dit romantische drama hou je het niet droog. Dus zet de rode wijn, chocola en tissues maar klaar als je deze film gaat kijken.

10. The Fundamentals of caring

Deze film lijkt op Intouchables, maar die staat momenteel niet op Netflix. Bij deze film hou je het ook niet droog, maar dan van het lachen. Ben (Paul Rudd) moet voor Trevor (Craig Roberts) zorgen. Trevor lijdt aan de Ziekte van Duchenne. Gelukkig heeft Ben bakken met ervaring. Nou ja eigenlijk niet, hij heeft een cursus van zes weken gedaan. Ze zijn wel echt aan match. Trevor is gefascineerd door attracties in zijn land, maar heeft er nul gezien door zijn ziekte. Ben overtuigt Trevor om samen naar Salt Lake City te rijden. Deze film gaat over omgaan met een lijf dat je tegenwerkt, verlies en het nemen van verantwoordelijkheden in onverwachte situaties.

11. Hacksaw Ridge

Deze film is mij meerdere malen aanbevolen. En terecht. Deze film gaat over een soldaat die geen wapen wil draag? Wait whut? Een soldaat zonder wapen? Hoe kan dat? Nou dat kan, geloof me. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is heel inspirerend. Het verhaal is direct vanaf het begin indrukwekkend. Wanneer het hoogtepunt van de film komt, dan kan je alleen maar applaudisseren. Wanneer dat is? Dat zie je vanzelf. Deze film gaat over een man met een moreel kompas en een partij discipline waar je u tegen zegt.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Tim Wildeman
Tim Wildeman