11x liedjes voor een vrolijk en blij gevoel

11x liedjes voor een vrolijk en blij gevoel

14 mei 2022 1

Als je met je verkeerde been uit bed gestapt bent. Als het al de hele dag regent en je moet nog naar buiten. Als je gewoon niet zo lekker in je vel zit. Dat zijn de momenten waarop je wel wat vrolijke liedjes kunt gebruiken. En nee, dit is geen lijstje met après ski-hits. Of zomerse Salou-meezingers. Niet de nieuwste nummers of golden oldies die iedereen al kent. Maar gewoon, leuke of mooie liedjes waar je blij van wordt.

1. Avriel and the sequoia’s – Hey Ya!

Avriel ken je misschien wel, als voormalige baszanger van Pentatonix. Hij heeft inmiddels een solocarrière met band the sequoia’s en als Singer songwriter onder de naam Avi Kaplan. Dit liedje, waarvan het origineel van Outkast is, geeft mij altijd good vibes en van de clip wordt je ook nog eens blij met zijn prachtige sfeer. En dan die lage basnoot van Avriel, kippenvel momentje! 

2. Trinity – Fiesta Celestial

Als er een Nederlandse band is die een feestje weet te bouwen, dan is het Trinity wel. Nu hebben de broers uit de band heel wat jaren in Zuid-Amerika geleefd, dan helpt ook natuurlijk. Maar feit is, waar zij gaan spelen, gaat iedereen dansen. De mix van Nederlands, Engels en Spaans maakt het een multicultiparty.

3. Rend Collective – My Lighthouse

Van Rend Collective word ik sowieso vrolijk, want ze maken heerlijke muziek. Maar deze wordt hier thuis met veel enthousiasme mee gezongen. Het deuntje is aanstekelijk en de tekst heeft ook nog een prachtige betekenis. My lighthouse, I will trust the promise, you will carry me, safe to shore. 

4. OK Go – I Won’t Let You Down

Misschien ken je OK Go niet, maar wat een energie zit er in deze band. De clips zijn stuk voor stuk kunststukjes en echt een aanrader om te kijken. I won’t let you down is echt een liedje waar ik niet stil bij kan blijven zitten. 

5. Guus Meeuwis – Mag Ik Dansen

Deze tip kreeg ik van een collega. Ik ben geen Guus Meeuwis fan, maar dit nummer is inderdaad wel heel vrolijk. Als er iemand naast je zit terwijl je dit luistert, vraag het dan: Mag ik dansen met jou? En toon je beste moves, gewoon omdat het kan. 

6. Racoon – Eric’s Bar

Racoon, een band uit Zeeland, zingt in My Town over haar hometown, Goes. Laat dat toevallig ook mijn hometown zijn. Ik leerde de band kennen toen zij aan de bar hingen in La Strada, het café van Eric. In Eric’s Bar zingen ze over dit café, toevallig destijds ook mijn stamkroeg. Misschien is het nostalgie, maar ik word er altijd weer blij van: Take your bike and leave the car, we’re going straight to Eric’s Bar. 

7. U2 – I Still Haven’t Found What I’m Looking For

Ik beloofde geen golden oldies te doen. Sorry, dit is wel echt een ouwetje. Maar wel in een versie die minder bekend is. U2 nam voor hun documentaire Rattle and Humm deze song op samen met een gospelkoor in Harlem. En deze versie is, juist door zijn spontaniteit, zoveel mooier dan de versie die uiteindelijk op de plaat gekomen is. Ik heb weleens gezegd dat dit nummer wel op mijn begrafenis gespeeld mag worden. Maar ik hoop dat ik dan wel gevonden heb, waar ik naar op zoek ben. 

8. Ylvis – The Fox

Het is een gek nummer. Het heeft absoluut geen diepere lagen. Maar het is gewoon een heel lekker nummer, waar je op kunt dansen, om kunt lachen en wat je schaamteloos hard kunt meezingen (in de douche, de auto of ergens waar anderen het misschien niet direct kunnen horen). The Fox gaat over de vraag welk geluid een vos maakt. De clip is hilarisch. En misschien nog wel het leukste, Siri kent hem ook. Vraag maar eens aan Siri ‘Wat zegt een vos?’. 

9. Tangerine – Fields Of Poetry

Ze waren ooit de huisband van DWDD. Nog daarvoor zag ik ze ooit optreden in een prachtige spiegeltent en dacht: als ze ooit nog eens een zangeres zoeken… Ik word sowieso al blij van de dandy uitstraling van de broeders Brinks. En die heerlijk nasale klank van hun perfect matchende stemmen. Misschien is het niet jouw soort muziek, maar it’s worth a try! 

10. Coldplay – A Sky Full Of Stars

Er zijn heel veel liefdesliedjes geschreven. Maar deze is wel heel erg mooi. You’re a Sky full of stars, you light up the path. Het zal je maar gezegd, laat staan toegezongen worden. Daarnaast is het ook nog eens een heel dansbaar nummer. Eigenlijk moet je hem horen op een intiem festivalpodium, onder een nachtelijke sterrenhemel, maar daar dromen we nog maar even van dan. 

11. Jendrik-  I Don’t Feel Hate

Misschien heb je hem in 2021 al zien uitkomen voor Duitsland bij het Eurovisie Songfestival. Hij kreeg bijna geen punten, maar was hier thuis toch echt één van de favorieten. Hier kan je toch niet stil bij blijven zitten? De ‘hand’ tijdens het optreden was misschien een beetje too much, maar ook de ESF-clip is de moeite waard om te kijken.

Van welk liedje word jij blij? Laat het ons weten!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
Een reactie op “11x liedjes voor een vrolijk en blij gevoel
  1. Taco Smit

    Werd van het eerste liedje al helemaal blij. Doorgestuurd naar mijn vrouw en onze kinderen. Bedankt!

    20 mei 2022

Reacties zijn gesloten.