3 vragen die je jezelf wilt stellen

3 vragen die je jezelf wilt stellen

11 mei 2019 1

Jaren geleden vertelde een vriend dat hij een weekend weg ging voor zijn APK. Ik kende de Algemene Periodieke Keuring van de auto, maar wist niet wat hij bedoelde. Ieder jaar vertrok hij een weekend naar zee voor zelfonderzoek. Hij nam drie dagen de tijd voor deze drie vragen: hoe zit het met mijn relatie met mezelf? Hoe zit het met mijn relatie met mijn dierbaren? Hoe zit het met mijn relatie met God? Voor iedere vraag nam hij een dag de tijd. Bij mijzelf is het er nooit van gekomen, maar ik vind het altijd nog een prachtig idee.


Hoe vaak neem je nou de tijd om stil te staan bij deze grote vragen? In de veelheid en volheid van het leven schiet deze bezinning er vaak bij in. Neem nou de relatie met je kinderen. Natuurlijk ben ik als vader van vier heel veel bezig met mijn kinderen. Ik probeer veel tijd met ze door te brengen. Te spelen, te helpen, op te voeden. Maar hoe mijn relatie met elk van is, daar sta ik niet dagelijks bij stil. Ook de relatie met mezelf, of God neem ik niet dagelijks onder de loep..

Driehoek

In een bekende Bijbeltekst noemt Jezus die verschillende relaties: De Heer onze God is de enige HeerHem zult gij beminnen met geheel uw hart, geheel uw ziel, geheel uw verstand en geheel uw kracht. Het op één na belangrijkste is dit: heb uw naaste lief als uzelf. Het één kan blijkbaar niet zonder het ander en het ander niet zonder het één. Ik zie God, de naaste en mezelf daarom als drie punten van een driehoek, die niet los van elkaar te denken zijn. De liefde voor God komt  tot uiting in de liefde voor de ander en de liefde voor mezelf. Het is de moeite waard om goed voor deze driehoek te blijven zorgen. Want wat je aandacht geeft groeit.

Hoe werk jij aan deze APK?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annette met LEV
Annette met LEV
Een reactie op “3 vragen die je jezelf wilt stellen
 1. Marisa

  Nadat ik altijd liefde bij een ander zocht. En buiten mezelf gericht was. Leerde ik dat ik eerst mezelf lief mocht hebben. In dat proces kwam spiritualiteit om de hoek kijken.
  Zelfliefde en liefde voor God groeiden samen. Alsof God echt een stukje in jezelf zit.

  En als je je zelfliefde vergroot, ook God groter wordt. De als je God meer aandacht geeft, je zelfliefde groeit

  Zou dit dan ook zo met liefde voor anderen werken

  Mooi, die drie pijlers van liefde. Zet me aan het denken

  22 mei 2019

Reacties zijn gesloten.