4x Liederen over hoop tijdens advent

4x Liederen over hoop tijdens advent

24 november 2021 0

Aanstaande zondag begint de Adventstijd. Dat is een tijd van hoop en verwachting. In deze tijd van onzekerheid hebben we vonkjes van hoop nodig om de dagen door te komen. Zowel in de actualiteit van de dag, maar wellicht ook voor jouw persoonlijke leven. Ik deel met jullie graag vier liederen van hoop die mij door donkere dagen heen helpen.

It is well with my soul – Daniel Martin Moore

Dit lied van Daniel Martin Moore stuurde een ouder me nadat ik een workshop geloofsopvoeding had gegeven. Ik vind het zo’n zacht en troostend lied. Dit is wat ik ten diepste ervaar, ook als alles om me heen afbrokkelt: ‘it is well with my soul. ‘ En laat zich haasten die dag, waarop mijn geloof een uitzicht zal zijn, waar de wolken verdwijnen, de trompet zal klinken en het Licht neerdaalt’.

When peace like a river, attendeth my way

When sorrows like sea billows roll

Whatever my lot, Thou hast taught me to say

It is well, it is well with my soul

It is well with my soul

It is well with my soul

It is well, it is well with my soul

And hasten the day when my faith shall be a sight

The clouds be rolled back as a scroll

The trumpet shall sound and the light shall descend

Even so, it is well with my soul

Vonkje van hoop – Wilmer de Jong

Lied 427 uit het Liedboek – Zingen en bidden in huis en kerk. Dit lied is geschreven en gecomponeerd door mensen uit mijn eigen kerk. Het is me dierbaar en gaat al heel lang met me mee. 

Vonkje van hoop, diep in mij

Lieve God, wakker het aan,

tot een vlam van vertrouwen.

Wakker aan, wakker aan,

dat wij gaan in vurige liefde.

Vonken die overslaan.

Abendlied – Josef Rheinberger

Deze staat al jaren in mijn favorieten. We zongen het lang geleden met ons koor tijdens Advent. Daarna heeft het lied me altijd bijgestaan in donkere tijden. 

Bleib bei uns, denn es will Abend werden,

und der Tag hat sich geneiget.

Blijf bij ons, want de avond komt,

en de dag is ten einde gekomen.

Rejoice In The Lord Always

Vorig jaar ontdekte ik dit lied weer tijdens Advent. Mijn geloof heeft haar ups en haar downs. Als ik naar dit lied luister ervaar ik een vreugde en dankbaarheid. Dankbaar omdat mijn hart kan zingen en dansen omdat het heeft leren vertrouwen op de Liefde en het Licht. 

Rejoice in the Lord alway!

And again I say: rejoice!

Let your softness be known unto all men:

The Lord is e’en at hand.

Be careful for nothing,

but in all prayer and supplication

let your petitions be manifest unto God

with giving of thanks.

And the peace of God,

which passeth understanding,

keep your hearts and minds in Christ Jesus.

Amen.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon