5 simpel werkende tips om rust te vinden in een hectisch leven

5 simpel werkende tips om rust te vinden in een hectisch leven

7 januari 2022 4

Zo aan de start van een nieuw jaar komt er veel op je af. De drukke feestdagen zijn amper voorbij en het gewone leven dringt zich weer aan je op. Je hebt het bijvoorbeeld druk met je werk, je gezin of je sociale contacten. Heb jij het druk wil je graag rust vinden? Hier vind je vijf manieren waarop je dat kunt doen. 

#1 Doe wat je moet doen

Doe eerst wat je moet doen. Je weet wat er gedaan moet worden. Zolang dat niet af is blijft dat in je hoofd zitten en vind je geen echte rust. Moet je nog stofzuigen? Boodschappen doen? Dat project afronden? Maak een lijstje en doe eerst wat er gedaan moet worden. Als je dat af hebt vind je echte, verdiende rust. 

#2 Andere omgeving

Ga naar een andere plek. Ga lunch halen bij de bakker. Of ga werken in een koffietentje. Of maak een rondje over de gang en praat met wat mensen. Een andere omgeving kan helpen om de rust die je zoekt.

#3 Ga naar je binnenkamer

Ga naar je ‘binnenkamer.’ Zo beschrijft de evangelist het als Jezus rust zoekt. Om rust te zoeken ging Jezus vaak naar een afgelegen plaats. Zo vertelt Matteus 14:23: ‘Toen hij de menigte weggestuurd had, ging hij de berg op om er in afzondering te bidden.’ Dat kan in een kamer in huis zijn of ergens anders waar het rustig is. Je kunt bijvoorbeeld ook mediteren.

#4 Powernappen

In Azië is het heel gewoon: powernappen. Als je een jong gezin hebt kan het zijn dat je te weinig slaapt. Probeer dan te tijd te nemen voor een powernap: even 15 minuten slapen. Thuis is dat vaak wel mogelijk. Op je werk is dat misschien nog wat onwennig of vreemd. Al zijn de wetenschappers het erover eens dat het gezond is. Het geeft rust en verhoogt je productiviteit. Wellicht eens bespreken op je werk? 

#5 Kom in beweging

Rust vinden is niet per se niets doen. Onrust kan worden omgezet in rust als je juist in beweging komt. Word actief: ga hardlopen, probeer te sporten of te wandelen buiten. Doe bijvoorbeeld aan yoga of ga naar de sportschool. Het geef je energie en maakt je hoofd leeg. Juist iets doen kan je rust geven.

Hoe vind jij rust als je het druk hebt? Laat het weten in de comments!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
4 reacties op “5 simpel werkende tips om rust te vinden in een hectisch leven
 1. Ina van Beldhuizen

  Muziek luisteren op zolder met wat wasgoed wegstrijken

  13 januari 2020
 2. Marij-ke

  Als ik het druk heb in mijn hoofd ga ik schrijven onderwijl zet ik mooie muziek op. Of ik luister naar een luisterboek om even mijn gedachten te verplaatsen. Zo ga ik minstens eens per dag een wandeling maken in de buitenlucht.

  14 januari 2020
 3. Yvonne

  Muziek luisterben lasst de hondmijn gedachtenlaten rusten

  14 januari 2020
  • Anoniem

   Ik ga schilderen maak mijn hoofd zo rustig

   15 januari 2020

Reacties zijn gesloten.