5 x Corona-initiatieven die ertoe doen

5 x Corona-initiatieven die ertoe doen

22 april 2020 1

Ook kerken bieden #coronahulp aan. Wij zetten vijf corona-initiatieven van kerken op een rijtje waar je blij van wordt.

1. Kerk wordt noodhospitaal

Vanaf volgende week worden er in de Nieuwe Kerk in Huizen coronapatiënten opgevangen. Het gaat om cliënten van Amaris Zorggroep. Een paar dagen geleden is een groep kerkleden begonnen met het leeghalen van de kerk. “We hebben een stuk of twintig kerkbanken weggetild. Loodzwaar werk. Zo hebben we in het midden van de kerk ruimte gemaakt voor de bedden. Over de verwarmingsbuizen is een podium gelegd. Hierop worden na het weekend zo’n zestien bedden neergezet”, vertelt één van de vrijwilligers.”

2. #NietAlleen

Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Zoek je ook hulp, of wil je hulp bieden? Bel dan naar 0800-1322 of ga naar nietalleen.nl.

3. Monument van hoop in Ommen

De gereformeerde kerk in Ommen vroeg mensen om een steen met een persoonlijke en hoopvolle boodschap naar de kerk te brengen. Van die stenen wordt een ‘monument van hoop’ gemaakt. Aan de oproep wordt massaal gehoor gegeven.

4. Klokken van hoop blijven luiden

Sinds een paar weken luiden veel kerken op woensdagavond tussen 19.00 uur en 19.15 uur de klokken van de kerk als teken van hoop. Deze actie is verlengd tot en met 29 april. “Als teken van hoop en troost; als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en om mensen met elkaar te verbinden, luiden we de klokken van hoop!”

5. Dagelijks avondgebed

David van Veen uit Gouda verzorgt iedere avond een online avondgebed als moment van bemoediging.

Nu vrijwel alle kerken door het coronavirus zijn gesloten of diensten hebben zonder kerkgangers, is de belangstelling voor Kerkomroep.nl verviervoudigd. Heb jij altijd al een kijkje willen nemen tijdens een dienst of viering van een kerk bij jou in de buurt? Dan is dit je kans! Check de kerkzoeker voor een kerk bij jou in de buurt. Vaak is het mogelijk om online mee te luisteren of te kijken.

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Redactie MijnKerk
Redactie MijnKerk
Een reactie op “5 x Corona-initiatieven die ertoe doen
  1. Corrina van den Hudding

    Mooie initiatieven

    25 april 2020

Reacties zijn gesloten.