5 x tips voor thuiswerken

5 x tips voor thuiswerken

13 maart 2020 0

Werknemers moeten zoveel mogelijk thuis werken om verspreiding van het coronavirus de kop in te drukken. Het lijkt misschien heel fijn, maar er zijn ook valkuilen. Ik geef je een aantal tips om thuis werken zo prettig mogelijk te maken. 

1. Spreek duidelijke werktijden af met jezelf 

Als je dan toch thuis bent, regel jij de kinderen wel. Haal je ook nog even de vaatwasser leeg. En je wilt de buurman best even helpen met verhuizen.Daardoor voel je je schuldig, want hierdoor kom je minder aan werken toe. En daarom zit je ´s avonds (als je eigenlijk vrij zou zijn) weer te werken. Spreek daarom duidelijke werktijden af met jezelf.

2. Kleed je gewoon aan

Je hangt half op de bank, in pyjama uiteraard. Hierdoor voel je je heel de dag eigenlijk duf en heb je weinig inspiratie. Kleed je aan en ga aan een tafel of bureau zitten. Neem regelmatig pauze.

3. Creëer een fijne afgesloten werkplek thuis

Als je geen eigen werkkamer hebt, word je thuis vaak afgeleid. Om je heen is één en al afleiding. Maak daarom een fijne afgesloten werkplek thuis.

4. Zet voor jezelf een wekker

Je laat je makkelijk afleiden. Social media ligt op de loer. Het is heel verleidelijk om steeds weer eventjes te kijken. Je mag bijvoorbeeld best eventjes op social media maar daarna moet je echt weer aan de slag. Zet notificaties uit. Zet een wekker voor jezelf om je aan je eigen afspraken te houden.

5. Stop op tijd

Werk is nooit helemaal af, dus wanneer stop je? Maak van tevoren een lijstje met alles wat je die dag persé moet doen. Breng structuur aan in je taken. Daarna kun je dit afvinken en je spullen opruimen. Ga even naar buiten of mediteren of bidden.

Hoe bevalt thuiswerken voor jou?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Redactie MijnKerk
Redactie MijnKerk