6x Tot rust komen tijdens je vakantie

6x Tot rust komen tijdens je vakantie

18 augustus 2021 0

Denk je bij vakantie ook aan heel veel leuke dingen doen en verre bestemmingen? Wij ook 🙂 Maar uiteindelijk is vakantie ook bedoeld om je tot rust te brengen.  Hopelijk ervaar je even geen sleur en kun je tot jezelf komen. Dat kan op een verre bestemming, maar ook prima in Nederland of thuis. Op MijnKerk geven we tips om tot rust te komen op vakantie. 

1. Onderweg met Reisgenoten

Een (lange) reis naar je vakantiebestemming maak je nog aangenamer door het meeblèren met een leuke afspeellijst op Spotify. Bijvoorbeeld de vrolijke liedjes van I saw the light of de pelgrimsliederen van Reisgenoten voor mensen die zoeken naar God.  

2. Podcast voor tijdens de afwas 

Een podcast is niets meer dan een geluidsfragment. Net zoals de radio, maar dit zet je gewoon aan wanneer het jou uitkomt. In de auto, op het strand of tijdens de afwas op de camping. Voorbeelden: Psalmenpodcast, MijnKerk, Bidden Onderweg, of Eva Stiltepodcast en voor kinderen: Verhalen uit de Schatkist. 

3. Kliederkerk Zomerboek voor kinderen 

Voor deze zomer kun je hier het Kliederkerk Zomer boek bestellen. Het is een veelzijdig doe-boek voor het hele gezin. Met leuke opdrachten voor binnen en buiten, grappige spelletjes en vragen om over te praten voor jong en oud. Voor op vakantie, in de auto of gewoon lekker thuis.

4. Naar de kerk op vakantie 

Een bezoekje aan een kerk in het buitenland kan heel inspirerend zijn! Ook als je er eigenlijk niks van verstaat. Je hoeft niet perse gelijk een dienst of Heilige Mis te bezoeken. Alleen een kaarsje aansteken kan al heel rustgevend en betekenisvol zijn. Heb je behoefte aan een moment van stilte en bezinning? Misschien is een verblijf in een klooster iets voor je. Wij zetten zeven kloosters in Nederland voor je op een rijtje waar je welkom bent voor een retraite of een kort bezoek. 

5. Lees een goed boek 

Associeer jij vakantietijd ook met heerlijk lange leestijd? Hou je er ook van om helemaal te verdwijnen in een goede roman, of diep in een onderwerp te duiken dat je interesse heeft? We tippen je een paar prachtige boeken. Wil je antwoorden op vragen rondom je geloof? Check dan deze boeken voor sceptische christenen.

6. Doe een zomermeditatie op vakantie

Meditatie kan helpen om tot rust te komen en tijd met God door te brengen. Vind je christelijke meditatie lastig? Luister dan hieronder de podcast van Rebecca Schoon. In deze meditatie leg je steeds de verbinding met een bepaalde plek in het lichaam. De meditatie kost niet meer dan een kwartiertje van je tijd.

Hoe kom jij tot rust op vakantie?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Redactie MijnKerk
Redactie MijnKerk