8 x online inspiratie over geloven

8 x online inspiratie over geloven

28 juni 2020 0

Heb je in deze tijden behoefte aan wat extra troost, bemoediging of inspiratie? Naast MijnKerk zijn er nog meer online plekken. 

1. Dagelijks ochtendgebed

Predikant Gertine Blom plaatst elke ochtend een ochtendgebed op haar website: een eenvoudig liturgisch gebed met mooie ochtendliederen en wisselende bijbellezingen. Om te lezen, zo snel of langzaam als je zelf wil.

2. Online avondgebed

Predikant David van Veen uit Gouda verzorgt iedere avond een online avondgebed als moment van bemoediging. Hij volgt steeds een vaste liturgie zodat de kijkers mee kunnen zingen en bidden.

3. Elke dag een lied

Liever luisteren? Diederik van Loo (stadsdominee in Amersfoort) en Lydia Vroegindeweij (projectleider Kerkliedwiki) verzorgen samen de podcast ‘Luistertroost’. Elke dag kun je luisteren naar een lied met een korte meditatie.

4. Podcast Frisse Blik

Ook pioniersplek ‘Geloven in Spangen’ maakt een dagelijkse podcast. De podcast Frisse Blik biedt elke dag een ‘brokje inspiratie’: een bijbeltekst, een korte overweging en een vraag om over na te denken.

5. Kunst als troost

Anne-Marie van der Wilt, theoloog en beeldend kunstenaar, maakt korte filmpjes waarin ze vertelt over kunstwerken en moderne iconen die ze de afgelopen periode heeft gemaakt. Ze zijn gebaseerd op bijbelverhalen die in deze periode troost kunnen bieden.

6. Live getijdengebeden

Alleen thuis, maar toch samen bidden? Via een livestream kun je elke dag deelnemen en deelhebben aan de getijdengebeden die twee keer per dag worden gehouden in de kapel van Nieuw Hydepark in Doorn. Bezinning en gebed uit de eeuwenoude kloostertraditie.

7. Take a preek

Take a preek is jouw break, waarin je even inspiratie kunt opdoen. ‘Onze’ dominee Otto Grevink neemt jou mee door een Bijbelverhaal en legt uit wat het kan betekenen voor jou. Elke dinsdag en vrijdag jouw eigen break met een nieuwe preek.

8. Alpha Online

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om online nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is Alpha Online iets voor jou! Vind een Alpha Online bij jou in de buurt.

Waar vind jij online inspiratie?

Deze tekst is eerder verschenen op Petrus Online, verhalen van geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl