9x Deze muziek maakt je geest rustig

9x Deze muziek maakt je geest rustig

3 augustus 2020 0

Tot rust komen, het lijkt zo simpel. Even niks doen en je hoofd leegmaken. Muziek luisteren kan helpen. Dit zijn onze favoriete liedjes om tot rust te komen. 

Laat me – Ramses Shaffy

Otto Grevink: “Dit is zo’n liedje waar je in kan kruipen. Het lied koestert je en zondert je even af van alles. Het lied is tegelijk lief en rauw, net zoals de muziek. En verder moet je er vooral niet teveel over zeggen: laat het zijn eigen gang maar gaan.”

Back Down South – Kings of Leon

Sjoerd Muller: “Lome zomeravonden met een koel biertje op de veranda: dat is waar deze plaat van Kings of Leon voor staat. Binnen een paar tellen ben je in de broeierige buitenlucht van Tennessee. De clip maakt het Americana-gevoel compleet. Heerlijk!”

Follow the sun – Xavier Rudd

Niels Gillebaard: “Het gitaarspel, de tekst en de energie van het nummer stralen rust uit. Je waant je buiten in de natuur als je dit luistert. De tekst relativeert de onrust die mensen kunnen ervaren:: ‘Many moons have risen and fallen long, long before you came’.” 

Soldier on – Direct

Annette Bronkhorst: “Direct zelf zegt:’Soldier on’ gaat over moed. Het is een ode aan iedereen die zich durft te onderscheiden en zijn plaats opeist in deze door angst geteisterde wereld waarin we leven. Indringend thema, mooie teksten ook, maar ik word vooral geraakt door de melodie.”

Letters – Lucas & Steve

Wilco Snippenberg: “Om in deze bijzondere zomer in gedachten af te dwalen naar een festival in het verleden of de toekomst waar wel voluit samen dansen en zingen in de zon!”

Chasing cars – Snow Patrol

Sandra Gaakeer: “De klanken, de toon van het liedje… melancholiek en tegelijk ook beloftevol. Even de hele wereld vergeten en tot rust komen.”

De zee – Trijntje Oosterhuis

Janneke Plantinga: “Toen ik dit nummer voor de eerste keer hoorde, raakte het mij gelijk. Wat een prachtige tekst en prachtig gezongen door Trijntje. Het lied is eigenlijk een grote vraag. Een vraag die wij als christenen ook vaak stellen…”

Tijd om te gaan leven – Stef Bos

Annemarie van den Berg: “Ik ben al lang een trouwe fan van Stef Bos. Dit nummer is een mooie oproep om niet in de ‘wachtkamer van het leven’ te blijven zitten, maar om te gaan leven.”

Alles is Gezegend – Typhoon

Anneloes: “Eindelijk een zomerhit mét inhoud! De teksten uit dit liedje raken me. Het is zo hoopvol, omdat eruit blijkt dat je nooit alleen bent. Dat er altijd iemand is. De stappen in de zee doen me denken aan dit wereldberoemde gedicht. Bovendien zingt het liedje ook nog eens lekker mee.”

Welke muziek helpt jou om tot rust te komen?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl