A Dieu Kinga Bán: Ga met God

A Dieu Kinga Bán: Ga met God

7 mei 2019 4

Iemand stuurt een berichtje: zangeres Kinga Bán overleden. Ik leg mijn werk neer. Ik ben stil en ik laat mijn tranen lopen. Vreemd, want ik ken Kinga niet persoonlijk. Maar door haar muziek heb ik toch het gevoel dat ik haar een beetje ken. Wat een intens verdriet voor velen. Tegelijkertijd is er zoveel hoop en liefde, nu ze mag zingen in de hemel. En voor ons laat ze een prachtige getuigenis na. A Dieu Kinga: Ga met God.

Tijdens haar concert “Wat fluistert vandaag” vorig jaar vertelde ze hoe ze verlangde naar de ontmoeting met God. Op haar website staat dan ook: “De stad bruist, de mensen zingen. Een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren.” Tegelijkertijd deelde Kinga tijdens dat concert ook hoe moeilijk het was om het leven hier los te laten. Het liedje “In goede handen” raakte me toen enorm. Ze schreef het voor haar kinderen: “Ik wou dat ik me altijd dichtbij jullie kon verstoppen. En dan stilletjes genieten van hoe jullie zouden worden. Maar ik moet het los gaan laten.”

Verdrietig en dankbaar 

Op social media en in het online condeolanceregister stromen de reacties binnen.

Over Kinga

Kinga Bán was vooral in christelijke kringen voor veel mensen een groot voorbeeld. Ze werkte mee aan Opwekkingsliederen en met de band Sela had ze veel succes. De laatste jaren bracht ze soloalbums uit. Op haar sterfdag kwam ook haar laatste album uit. Ze maakte dit album met haar kinderen. Ze leed al enkele jaren aan borstkanker en is 37 jaar geworden. Haar begrafenis is vrijdag in besloten kring. Woensdag tussen 17.00 en 21.00 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen in De Lichtboog in Houten.

Kinga in 2018:

Foto: Facebookpagina Kinga Bán

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Redactie MijnKerk
Redactie MijnKerk
4 reacties op “A Dieu Kinga Bán: Ga met God
 1. Zwiertje van t Ende

  Dank je wel Kinga, voor al die mooie liedjes, waarmee je ons geraakt hebt.
  Nu mag je ze zingen voor Zijn troon.

  Veel sterkte voor de familie en vrienden .

  7 mei 2019
 2. Bets.karsten@hetnet.nl

  Een verwacht bericht
  Zo dankbaar lieve Kinga “in goeden handen”

  9 mei 2019
 3. jelle

  God pas goed op Kinga !Ik ben verdrietig ,maar Kinga is op een goede plaats.Kinga ik hield zo van je plaatjes,maar nu is Kinga bij de Heer,
  ik had dat liever nog uitgesteld.

  12 mei 2019
 4. jelle

  Kinga is in de hemel.

  12 mei 2019

Reacties zijn gesloten.