Retraite Geloof en Wetenschap

Wat is de zin van het leven?
Hoe kan ik meer zin geven aan mijn leven?
Heeft mijn bestaan een doel?
Is er meer tussen hemel en aarde?

Spelen dergelijke levensvragen wel eens door je hoofd en zou je daar, ondanks de hectiek van het leven, wel eens wat langer bij stil willen staan? En ben je nieuwsgierig wat de christelijke levensfilosofie én de wetenschap hierover te zeggen hebben? Voel je welkom om dit te ontdekken tijdens de tweedaagse ‘Geloof en de wetenschap’ op Klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze volledig verzorgde tweedaagse staan hoogleraar Cees Dekker en filosoof Emanuel Rutten samen met jou stil bij grote, herkenbare levensvragen. Beide sprekers hebben een wetenschappelijke achtergrond. Vanuit dat unieke perspectief nemen ze je mee naar het snijvlak tussen religie en wetenschap.
Je leert meer over oude inspiratiebronnen die nog helemaal actueel zijn in deze tijd. Er is tijd en ruimte om daarop te reflecteren en je vragen te stellen. Je krijgt handreikingen vanuit de christelijke levensfilosofie die het leven van jezelf en je dierbaren mooier en betekenisvoller kunnen maken.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Het programma is speciaal bedoeld voor mensen in de leeftijd van ca. 30-67 jaar, die in de drukte van een vol gezinsleven of vanwege de tijd en aandacht die je baan van je vraagt verlangen naar momenten van onthaasten en bezinning.
Aan deze tweedaagse doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. We delen een nieuwsgierigheid naar wat er in onszelf leeft en willen dat spiegelen aan de ander. Om nieuwe inspiratie en ‘zin’ op te doen voor onze reis door het leven. De rust en het kloosterritme van Nieuw Sion nodigen automatisch uit tot reflectie en onthaasten.

Programma

We bieden je een afwisselend programma, inclusief verblijf in een gastenkamer van het klooster. Er zijn lezingen van topsprekers, met ruimte voor vragen en discussie. Er zijn verschillende bezinningsmomenten in de kloosterkapel en tijdens een stiltewandeling. Ook is er tijd om gezellig een biertje te drinken tijdens een bierproeverij of met elkaar door te praten tijdens de maaltijden of ’s avonds bij het kampvuur.

Datum

11 - 12 feb 2023
Expired!

Tijd

09:30 - 15:30

Kosten

€ 395.00

Meer info

Meer laden

Locatie

Klooster Nieuw-Sion
Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen
Website
https://www.nieuwsion.nl/
Categorie

Organisator

Klooster Nieuw-Sion
Telefoon
06-83109604
E-mail
info@nieuwsion.nl
Website
https://www.nieuwsion.nl/
Meer laden

Volgende evenement

  • Eigen Zinnige Vieringen
  • Datum
    okt 01 2023
  • Tijd
    Om 12.00 uur kun je napraten onder het genot van koffie en taart.
    11:00 - 12:00

Agenda

oktober 2023
november 2023
december 2023
januari 2024
februari 2024
maart 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond.