Zeven wegen naar compassie

Zeven routes naar de essentie van wie wij zijn in relatie tot onszelf en elkaar.

Wat geeft je richting in het vormgeven van het goede leven? Wat moet je doen of wat juist laten? Er zijn zoveel opties, zoveel keuzes, zoveel vragen.

Over ‘Zeven wegen naar compassie’

Lange tijd golden de zeven werken van barmhartigheid als richtingwijzers voor een goed en betekenisvol leven. In zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Wat doet eenzaamheid met je? Wat betekent het om een ander te dienen? En wat gebeurt er met je als je vervreemding ervaart?

Wat kan je verwachten?

In zeven avonden worden inspirerende gasten geïnterviewd door Jonathan van der Geer, met als uitgangspunt één van de zeven wegen naar compassie: eenzaamheid, dienen, dankbaarheid, verwondering, vertrouwen, opgave en vervreemding. Elke avond wordt er een kunstwerk onthuld, gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Mattia Papp. In totaal zeven stuks: zeven wegen naar compassie.

9 juni 2022

Op 9 juni is de gast Merlijn Twaalfhoven. Hij is componist, schrijver, ondernemer en meer. Merlijn zet kunst in als middel om dingen te veranderen en vooral om bruggen te bouwen. Hoe kan je kunst dienstbaar inzetten? En hoe spreken we de kunstenaar in onszelf aan? Wat betekent het om een ander te dienen? Waarom zou je dat eigenlijk doen? Wat kost het je en wat brengt het je? De muziek wordt verzorgd door cellist Falou Lansink.

Datum

09 jun 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 21:30

Kosten

€ 10.00

Locatie

Lutherse kerk Den Haag

Organisator

Lux Den Haag
Telefoon
06 29205073
E-mail
info@luxdenhaag.nl
Website
https://luxdenhaag.nl/

Volgende evenement

Agenda

oktober 2023
november 2023
december 2023
januari 2024
februari 2024
maart 2024
april 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond.