Zinvol om tafel

We leven in een vluchtige wereld waarin echt contact vaak onder druk lijkt te staan. Onbegrip, misverstanden en verschillen tussen mensen lijken steeds meer te worden uitgelicht. Zinvol Om Tafel gelooft in verbinding en in het zoeken naar wat waardevol is in het leven. Als we dat op het spoor komen, lijkt er begrip en toenadering mogelijk. Kortom: oprecht en waardevol contact. Alleen, wanneer heb je nou eens echt tijd voor dat goede gesprek dat je graag zou willen voeren? Hoe pak je dat aan? Daar heeft Zinvol Om Tafel een unieke methode voor ontwikkeld.

Ons doel is het verdiepen van relaties tussen mensen door het gesprek over de waarde van het leven mogelijk te maken. Het is bedoeld voor alle soorten relaties die je kunt bedenken. Het kan je buurvrouw zijn, je studiegenoot of een familielid. Een open en gelijkwaardig één op één gesprek, waarbij de deelnemers zelf de inhoud bepalen, leidt vaak tot verrassende inzichten over de ander en over jezelf. Door over waardevolle zaken te praten, kan er verbinding en verdieping ontstaan tussen mensen. Dat gunnen we iedereen!

De methode

Praten over zingeving kan lastig zijn. Het kan schroom oproepen of het idee geven dat het heel moeilijk is. Zinvol Om Tafel heeft een methode ontwikkeld die het gesprek op gang helpt. Als je met elkaar ‘Om Tafel’ gaat, wil dat zeggen dat je tijd wilt investeren in elkaar. ‘Zinvol’ zegt iets over de waarde van het gesprek. Het is als het ware een geschenk dat je elkaar geeft. Het is niet de bedoeling de ander te overtuigen van jouw eigen standpunt of visie. En luisteren naar de mening van een ander betekent evenmin dat je de visie van de ander moet overnemen. De bedoeling van onze avonden is: je openstellen voor elkaar en elkaars leven verrijken. De eerste stap is iemand uitnodigen voor een ‘goed’ gesprek tijdens een lekkere maaltijd. De tweede stap is je aanmelden via deze site bij een locatie naar keuze. De derde stap is: de avond open en met vertrouwen tegemoet gaan.

De avond

Op al onze locaties zorgen betrokken en goed geïnstrueerde vrijwilligers voor een eenvoudig maar restaurant-waardig diner. Tijdens het drie-gangen menu worden aan de deelnemers suggesties uitgereikt om het gesprek op gang te brengen. Deze suggesties zijn vrijblijvend. Niemand anders bemoeit zich met jullie gesprek. Suggesties mag je gebruiken, ze zijn niet verplicht. Het is jullie avond.

Datum

27 mrt 2023
Expired!

Tijd

19:00

Kosten

€ 30.00

Meer info

Meer laden

Locatie

De Koningshoff Dordrecht
Koningstraat 290, 3319 PH Dordrecht
Categorie

Organisator

Zinvol om tafel
E-mail
info@zinvolomtafel.nl
Website
https://zinvolomtafel.nl/
Meer laden

Volgende evenement

Agenda

december 2023
januari 2024
februari 2024
maart 2024
april 2024
mei 2024
juni 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond.