“Als ik iets wil zijn, dan is het ècht”

“Als ik iets wil zijn, dan is het ècht”

28 januari 2019 0

Ik was heus van plan om te gaan werken. Maar toen ik mijn internet opende kwam er eerst zo’n startpagina met allerlei nieuws, fake news en gossip. Meestal klik ik ´m meteen weg, maar soms valt mijn oog op iets wat er heel interessant uit ziet en dan ga ik toch even verder kijken. Men noemt dat clickbait (klikaas): een intrigerende kop of foto leidt je naar een pagina die maar matig interessant is en niet waarmaakt wat vooraf beloofd werd. Je verdoet je tijd.

Nu stond er een link over een bekende zangeres die heel erg afgevallen zou zijn. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, hoe zou ze er nu uit zien dan? Ik klikte, nieuwsgierig, op deze link. Er waren foto’s van 45 beroemdheden voor en na. En, slimme truc, de gezochte zangeres stond pas ergens halverwege. De eerste twee hadden een ware metamorfose ondergaan. Superknap vind ik dat. Dat moet hard werken en veel afzien zijn geweest. Vervolgens scrolde ik verder langs beroemdheden, die ik vaak niet eens kende. Ineens viel me op dat velen niet eens echt veel afgevallen waren. Het was een ander soort jurk, een nieuw kapsel of een afgeschoren baard die de illusie wekten dat er een grote verandering was geweest. Maar nee. De voor-foto was er meestal eentje uit een onfortuinlijke hoek, met een onhandige kledingkeuze en de na-foto was natuurlijk tip-top in orde. Het is fake news, trucage  zonder photoshop. Het is niet echt.

Eerlijke spiegel

En zo hield deze pagina mij ineens een spiegel voor. Geen slimme spiegel die je een slanker uiterlijk geeft, maar een heel eerlijke spiegel. De spiegel liet mij liet zien dat uiterlijke schijn zo weinig voorstelt. Als er iets is wat ik wil zijn, is het niet slank en knap, maar vooral ècht.  Jezelf accepteren zoals je bent, je lichaam met trots dragen en de juiste keuzes maken voor hoe je jezelf kleed. Dat allemaal zorgt ervoor dat je er op je best uit ziet. En ben je op weg naar een maatje minder (of juist meer), wees dan trots op elke stap en iedere fase. Je lichaam is je huis. Misschien is het nog niet helemaal zoals jij het het liefst zou willen, maak het je thuis.

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder