Als je je kindje verliest bij zwangerschap of geboorte (+ video)

Als je je kindje verliest bij zwangerschap of geboorte (+ video)

6 juni 2019 0

Soms overkomt je onverwachts iets heel naars in je leven. Het gebeurde mijn vriendin. Ze verloor haar kindje tijdens de zwangerschap. In dit filmpje lopen we samen over de begraafplek van haar kindje en vertelt ze haar verhaal. 


“We lopen hier op de begraafplek van mijn eerste kindje. Het is precies 3 jaar geleden dat ik hem ben verloren. Vijf maanden zat hij in mijn buik… toen hij onverwacht geboren werd, nog niet klaar om al naar buiten te komen. Een intens verdrietige tijd brak aan..Hier tussen de bomen hebben we hem begraven. We wilden hem een mooi plekje geven, midden in de natuur. Waar anders hoort hij thuis dan daar? Ik vind het fijn om hem hier en toe en toe te voelen. Het diepe verdriet komt me de laatste tijd weer anders tegemoet. Minder plots en minder fel.  En dan ook soms ineens weer wel. Het is er op een onderstroom. Via muziek kom ik daar in terecht. En juist muziek uit de kerk brengt me bij dat gevoel… en dan voel ik ook hoe sterk hij deel van me is en blijft. Een troostende gedachte. Als een dik touw verbindt de dood en de liefde mij met jou. Jij liet mij kennis maken met de dood. En als ik zelf doodga, dan kom ik weer bij jou.”

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon