Anti-verveeltips: 7 dingen die je wel kunt doen in tijden van corona

Anti-verveeltips: 7 dingen die je wel kunt doen in tijden van corona

18 maart 2020 4

Het zijn gekke tijden. Door strenge maatregelen vanwege het coronavirus beperkt ons leven zich grotendeels ineens tot in en om ons huis. We geven je wat tips om vervelen te voorkomen…

 1. Houd contact
  Nee, elkaar fysiek opzoeken, kun je nu beter niet (teveel) doen. Maar lang leve alle middelen die er zijn om contact te houden met je vrienden, familie en collega’s, zoals Whatsapp, FaceTime, Skype. Neem de tijd om contact te onderhouden, juist met mensen die dit extra kunnen gebruiken (denk aan opa’s en oma’s, of mensen die vanwege een broze gezondheid extra kwetsbaar zijn). Ook leuk: je kinderen een brief laten schrijven (of tekening maken) aan opa en oma, een oude buurvrouw of een kennis die wel een opsteker kan gebruiken.
 2. Kokkerellen met je gezin
  Gezond eten is altijd belangrijk, maar zeker nu is een goede weerstand opbouwen belangrijker dan ooit. Omdat je wat meer tijd hebt, kun je bijvoorbeeld gezonde smoothies maken of een verkwikkende pan soep vol verse groente bereiden. Het is ook een idee om je wat oudere kinderen mee te laten helpen: laat ze gezonde recepten uitkiezen en/of een maaltijd bereiden. Steken ze meteen wat van op!
 3. Bid
  Je kunt natuurlijk op je eigen manier en in je eigen gezin bidden, maar je kunt ook samen met anderen via livestream bidden, zoals bijvoorbeeld met de broeders van Taize. Weet je niet wat te bidden? Bid dan deze woorden van ds. Sjoerd Muller of ds Otto Grevink.
 4. Bied je hulp aan
  Er ontstaan spontaan heel veel mooie initiatieven om iets te betekenen voor mensen die al ziek zijn, of die extra risico lopen. Kijk eens of er al een Facebookpagina of WhatsApp is voor jouw buurt. Ook zijn er landelijke initiatieven waar je je hulp kunt aanbieden, bijvoorbeeld via ready2help van het Rode Kruis of via de site Niet Alleen.
 5. Beweging en buitenlucht
  De lente staat voor de deur, dus zoek zoveel mogelijk de buitenlucht op; blijf daarbij wel op afstand van mensen (denk aan de 1,5 meter). Wandelen is een heel goede manier om zowel je hoofd als je lichaam een oppepper te geven. Of maak met je kinderen een fietstochtje. Ga je naar een speeltuin, let dan opnieuw op dat je voldoende afstand houdt tot andere volwassenen en kinderen.
 6. Lees boeken (voor)
  Je hebt nu alle tijd om te lezen, en/of voor te lezen. En ben je dat even beu? Via de luisterbieb app heb je tijdelijk, ook als je geen lid bent, toegang tot diverse luisterboeken, ook ideaal voor je kinderen!
 7. Opruimwoede
  Geen beter moment dan nu voor de voorjaarsschoonmaak! Pak kamer voor kamer aan, laat je kinderen meehelpen, bijvoorbeeld in het uitzoeken van speelgoed dat weg kan. Zet een doos klaar voor spullen die nog een ronde mee kunnen.  Zet een ‘gratis meenemen kastje’ in je voortuin of breng spullen zo mogelijk naar de kringloop (check of deze geopend zijn!).

En wat dacht je van samen zingen en muziek maken? Ouderwetse (bord)spelletjes doen, of hints? Of geef je kinderen een foto-opdracht: laat ze in de tuin of buurt mooie lentefoto’s maken, of… eigenlijk zijn er genoeg dingen die je kunt doen. Het vraagt alleen om wat creativiteit. Want hoe verleidelijk ook in onzekere tijden: leg die telefoon even weg en zet het nieuws af. Het maakt je alleen maar onrustig en gejaagd. Terwijl er zoveel andere dingen zijn die je juist nu kunt doen!

Met welk idee ga jij aan de slag?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annemarie van den Berg - Nap
Annemarie van den Berg - Nap
4 reacties op “Anti-verveeltips: 7 dingen die je wel kunt doen in tijden van corona
 1. Anoniem

  kerk financieel steunen

  18 maart 2020
  • Lizzy

   Ik ga helpen ij mijn oma (maar dan wel met 1,5 afstand) en wat misschien ook leuken ideeën zijn :kleuren,speel een spelletje,ga picknicken, ga gamen en ga een rondje wandelen/fietsen/steppen
   Doeiiii

   7 april 2020
 2. an oniem

  echt waardeloze tips, ga er niks mee doen. dit is echt enorme onzin

  5 april 2020
  • Anneloes van 't Hof

   Bedankt voor je berichtje. Heb jij nog tips? Laat het ons weten. Dan vullen we deze blog aan met jouw tips.

   6 april 2020

Reacties zijn gesloten.