Beminnen is de mooiste vorm van seks

Beminnen is de mooiste vorm van seks

6 maart 2018 0

De ander aanraken, voelen en in de ogen kijken. Elkaar zíen en beminnen. Precies dat maakt seks tussen twee geliefden waardevol. Door samen deze intimiteit te beleven heb je contact op een manier die je met niemand anders kunt hebben. Als in op een hoger level. En als dat speciale contact goed zit, als je zo van elkaar kunt genieten dan is dat heel waardevol in je leven. De innige verbondenheid is het die je geliefde tot minnaar maakt.

En ja, opwinding en lust horen daar ook bij. Een beetje gezonde seksuele spanning past dan prima. Dat is niet iets slechts of iets dat je eigenlijk niet hoort te voelen. Je mag genieten van verlangen naar elkaar. Lust zonder liefde is anders. Uiteindelijk zal dat leeg voelen, juist omdat een diepere verbondenheid mist.

Tijd en moeite

Soms zijn er stellen die elkaar eigenlijk niet (meer) aanraken, die niet vrijen of in elkaars armen kruipen. Dat is jammer, want het is een belangrijk onderdeel van je relatie. Het is net als praten en samen dingen doen en meemaken: je moet er tijd voor maken en er moeite voor doen. De ander zíen draagt écht bij aan een goede seksuele relatie. Het maakt seks tot beminnen.

Hoe denk jij hierover? Vind jij het moeilijk om te beminnen?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl