Bidden met kinderen

1 oktober 2019 0

Een gebed uitspreken voor, met of namens je kind is een verbintenis van drie: van jou, je kind en God. Je spreekt daarmee de hoop en vertrouwen op God uit. Wat je bidt, spreek je uit naar jezelf, naar God en naar je kind. Heel waardevol. Probeer eens om je eigen woorden te geven aan jullie unieke situatie, gebeurtenis of ervaring en die samen voor God neer te leggen. Vraag ook aan je kind of er iets is wat hij bij God wil neerleggen. Zo ervaart jouw kind ook iets van die verbintenis tussen jullie drie en daarmee ook van jouw vertrouwen op de onvoorwaardelijke trouw en zorg van God.

Een gebed bij verlies/verdriet

Lieve God,
omdat we U alles mogen zeggen,
praat ik met U.
Vandaag voel ik me verdrietig,
ik ben […] verloren en weet niet
waar ik zoeken moet.
U weet toch alles?
Wilt U ons dan nu een ideetje geven waar […] is?
En als dat niet kan,
Wil U dan dichtbij mij zijn
zodat ik me minder verdrietig voel?
Bedankt lieve God
dat U doet wat U belooft
en voor ons zorgt,
wat er ook gebeurt.
Amen

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Wilma Kruithof
Wilma Kruithof