Bijbellezen voor dummies

Bijbellezen voor dummies

12 februari 2020 0

Nog maar een paar jaar geleden was ik een dummie bijbellezen. Ik las af en toe uit de Bijbel, maar pakte liever een dagboekje. Ik had de Bijbel nog nooit van kaft tot kaft gelezen, alleen flarden. Ik wist dus niet precies wat er in de Bijbel stond en of ik alles al gelezen had. Ik vond het tijd voor verandering. 

Ik begon de Bijbel in zijn geheel te lezen via de bijbelapp (YouVersion). Daarin werd de Bijbel in 365 stukjes verdeeld. Dus elke dag een stuk lezen. Ik vond dit heel lastig. Dit is waarom:

  1. Ik was niet gewend om elke dag tijd vrij te maken om de Bijbel te lezen. 
  2. En heel eerlijk sommige stukken in de Bijbel zijn taai en saai. 

Dit hielp mij

Samen met een vriend ging ik dit avontuur aan. Dit heeft mij enorm geholpen. Elke dag hadden we via de app contact of we al gelezen hadden en wat we van de teksten vonden. Wat probeerde God via deze tekst duidelijk te maken? De eerste drie maanden waren het meest lastig daarna zat het net als eten en tandenpoetsen in mijn systeem. En kon ik niet meer zonder. Het bleek op een positieve manier verslavend om elke dag uit de Bijbel te lezen en ervan te leren!

Hoe verder?

Wij werden zo enthousiast over het Bijbellezen dat we dit wilden delen met andere mensen. We starten een “app groep” en gingen met een groep mensen Bijbel in een jaar lezen.

Tips

Wil je ook beginnen? Ik kan het aanraden. Ik heb een paar keer  de Bijbel van kaft tot kaft gelezen en raak niet uitgelezen. Iedere keer lees ik weer nieuwe dingen. Als je wilt beginnen met Bijbellezen doe het samen met iemand. Dan kan je elkaar helpen (zeker in het begin) om het vol te houden. Via de bijbelapp of Alpha zijn goede leesplannen beschikbaar die het makkelijk maken om te beginnen.

Durf jij het aan om de hele Bijbel te lezen? Of begin je liever met een leesplan?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga