5 Bijbelteksten voor geloofsopvoeding

5 Bijbelteksten voor geloofsopvoeding

2 oktober 2021 0

Wil jij je kinderen geloof meegeven? Dan is geloofsopvoeding een belangrijk deel van hun leven. Er zijn verschillende Bijbelteksten die je daarbij kunnen helpen. Ze wijzen je de weg of laten zien wat de Bijbel zegt over kinderen en opvoeden. Hier vind je vijf Bijbelteksten voor geloofsopvoeding.

1. ‘Laat de kinderen tot mij komen’ (Marcus 10: 13-16)

De meeste bekende Bijbeltekst van Jezus als het over kinderen gaat. ‘Het Koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.’ Niet alleen leer jij je kinderen over het geloof, jouw kinderen leren jou ook iets over geloven. Hun puurheid, onschuld en vertrouwen zijn voorbeelden voor jou. Zo is het ook in Gods wereld.

2. ‘Spreek erover’ (Deuteronomium 6:6-7)

Geloofsopvoeding betekent dat je de inhoud van het geloof en de waarden overdraagt op je kinderen. Deze Bijbeltekst spreekt uit dat geloof iets is wat je met heel je hart en ziel doet. Het is daarom ook iets waar je veel met je kind over mag praten.

3. ‘Leer een kind van jongs af aan’ (Spreuken 22:6)

Geloven is een weg die je gaat met God en je naaste. Om je kind die weg zo goed mogelijk te kunnen laten afleggen, begin je er van jongs af aan mee. Lees bijvoorbeeld uit de kinderbijbel, gebruik afbeeldingen en zing liedjes met je kind.

5. ‘Maak je kind niet verbitterd’ (Efeziërs 6:4)

Hou de relatie met je kind goed. In het opvoeden leer je goed gedrag aan en verhinder je gedrag dat je kind gaat hinderen in de wereld. ‘Vorm en vermaan hen bij het opvoeden zoals de Heer dat wil’ zegt de brief aan de Efeziërs uit het Nieuwe Testament.

5. Bedenk hoe groot de Liefde is’ (1 Johannes 3:1)

Je bent ook een kind. Niet alleen van je ouders, maar ook van God. Zo gaat het ook met jouw kind. God houdt van jullie allebei. De liefde die God voor jou heeft, werkt door in de liefde die jullie aan elkaar geven.

Hoe geef jij je geloofsopvoeding vorm? Deel het in de comments!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard