Bløf vs Kees Kraaijenoord: Hou vol, hou vast

Bløf vs Kees Kraaijenoord: Hou vol, hou vast

18 juni 2018 0

Wat is de overeenkomst tussen Bløf en Kees Kraaijenoord? Beiden zijn succesvolle Nederlandse zangers. Ze schrijven allebei prachtige liedjes en kunnen geweldig zingen. En ze schreven allebei een lied met als tekst: Hou vol, hou vast!

Afgelopen week sprak ik een hulpverlener over een recente zelfdoding en sindsdien laat het me niet meer los. De gedachte dat het leven blijkbaar allemaal te veel was, het doet me verdriet, ook voor de nabestaanden. Ik weet niet hoe het is om er zo doorheen te zitten, dat je geen andere uitweg meer ziet. Het deed me denken aan de mensen om me heen die door moeilijke tijden heen gaan. Ben ik er genoeg voor deze personen? En wat heeft geloof te bieden voor mensen die het moeilijk hebben? Hoe houdt je vol?

Zo kwam ik bij Kees Kraaijenoord en Bløf. Houd Vol van Kees Kraaijenoord vertelt over de reis die we maken in ons leven. Over heiligen en twijfelaars. Ondanks dat we twijfelen, ondanks dat het zwaar is, mogen we weten: God is voor ons, naast ons, altijd om ons heen. Dat geeft ons het vertrouwen en de kracht om door te gaan, om aan te kunnen wat er op ons pad komt.

Hou vol, hou vast

Bløfs Hou Vol, Hou Vast zingt over de teleurstellingen in het leven, dat de dingen niet gaan zoals je verwachtte. In die situatie mag je rekenen op een arm om je heen, een schouder die je ondersteunt.

Wat een troost bieden deze liederen voor iedereen die het moeilijk heeft, die bijna niet meer vol kan houden. En voor hen die achterblijven als iemand wegvalt. God is bij ons, naast ons en om ons heen, er is een arm die om je heen past, een schouder die je recht houdt en een hand die alles schoonwast. Hou vol!

 

De tekst van Houd vol van Kees Kraaijenoord lees je hier.

De tekst van Hou vol, Hou vast van Bløf lees je hier.

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder