100 dagen tot Kerst: kijk jij er al naar uit?

De één schuift het zo lang mogelijk voor zich uit, voor de ander kan het niet snel genoeg zover zijn: Kerst! En morgen is het zover: dan is het nog 100 dagen voordat het Kerst is. Degenen die permanent een ‘christmas countdown’ app op hun telefoon hebben wisten het al. Anderen vertel ik nu het (on)welkome nieuws: nog 100 dagen, dan is het Kerst. Kijk jij er naar uit?

Nog niet aan toe

Ik ben er zelf nog helemaal niet aan toe. Deze week zag ik de eerste bomen al rood of geel kleuren, en dat vond ik al vroeg. Dat komt vast door de hete droge zomer, maar ik wil er nog niet aan dat het herfst wordt. Laat staan dat ik al aan Kerst kan denken, dat ik toch ook associeer met donkere dagen en een hoop drukte en gedoe. Ik kon voorheen mensen wel schieten met zo’n app. En nu doe ik het zelf (zonder app maar via www.xmasclock.com). Het blijkt me ook te helpen.

Het helpt ook wel om te weten

Elk jaar ervaar ik de tijd naar Kerst als druk en vol. En dat heeft niet eens te maken met mijn werk in de kerk, waardoor ik met Kerst nu eenmaal heel druk ben. Het heeft ook te maken met dat mensen heel veel voor Kerst willen afhebben en alle maanden daarvoor tjokvol plannen. Ik denk wel eens: alsof de tijd tussen de zomer en Kerst net zo lang is als de tijd tussen Kerst en de zomer. Dus het komt aan op strak plannen. En dan helpt het wel om te weten hoeveel dagen het tot Kerst is. Vooral ook ter relativering: mensen, zoveel tijd hebben we niet. Dit lukt niet allemaal. We moeten keuzen maken.

Geniet ervan als je er al zin in hebt

Misschien ben jij wel heel blij om te horen dat het al over 100 dagen kerst is. En tref je lange voorbereidingen en heb je er zin in om er weer aan te beginnen. Wat vind jij zo leuk aan de tijd vóór Kerst? Geniet er vooral van, en laat iedereen die er nog niet aan toe is maar even. ‘Wij’ wennen er vanzelf aan; we moeten alleen de herfst eerst nog even door.
Overigens, over 82 dagen is het eerst nog Sinterklaas 😉.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
14 september 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief