Een nieuw jaar met een nieuw begin?

Vanavond, klok slag 12 uur, is het zover. Dan luiden we met vuurwerk en goede wensen het jaar 2017 in. Een nieuw jaar. Wat denk je: wordt dit een ander jaar dan het voorbije jaar? Ik bedoel dit: lukt het je om inderdaad een nieuw begin te maken.  

Lukt het je bijvoorbeeld om met frisse moed de narigheid in je leven aan te pakken? Lukt het je om met meer vertrouwen het verdriet onder ogen te zien? Is er meer vrolijkheid en dankbaarheid dan in het afgelopen jaar?

De goede voornemens zullen er zijn. Vast! Maar wat is er volgende week nog van over? Ik hoop van harte dat het je lukt om je gemaakte plannen en je wensen te realiseren.

TIP

Mocht het nou niet lukken, dan heb ik een tip voor je. Een tip die in de loop van de tijd je leven toch flink kan veranderen. Ik spreek uit ervaring.

Een mens – ook ik – wil heel graag de omstandigheden in zijn leven veranderen: minder zorgen, minder gedoe, minder onzekerheid. In de loop van een nieuw jaar blijkt dat vaak lastiger dan je denkt. En dan eindigen we het oude jaar zoals we het nieuwe zijn begonnen: met hoop op betere tijden.

Omstandigheden

Dan de tip: als je de omstandigheden van je leven niet kunt veranderen, probeer dan de manier waarop je met de omstandigheden omgaat te veranderen………….

Werk aan je zelf.

Of: geef God ruimte om aan jou te werken. Aan wie je bent, aan hoe je leeft, aan hoe je je voelt, zeker als je leven lastig is. Want Hij kan met jou en in jou het nodige voor elkaar krijgen, wat je in je eentje misschien niet lukt………

 

Ezechiël 36: 26 Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven. 

 

Ik heb geleerd: als Gods liefde en Gods boodschap ruimte krijgt in je hart, dan ontstaat er beweging, vernieuwing. Dan kun je als mens gaan groeien: steviger, sterker, blijer worden.

 

Ik wens je een groeizaam 2017 toe. Een jaar waarin je mag groeien als gelovige, als mens, als medemens.

2 comments on “Een nieuw jaar met een nieuw begin?
 1. Avatar Arend-Jan schreef:

  Mooie woorden…
  Hopelijk geeft jouw woorden naar mij toe in het komende jaar van veranderingen steun.

  • Avatar Antje Groenendijk-Meindersma schreef:

   Dank je wel voor je berichtje, Arend-Jan.
   Ik wens je de liefde van God toe als het fundament van waaruit je kunt leven en groeien!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 december 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief