MENUMENU

De passie van Prince

Gisteren hoorde dominee Janneke het bericht dat Prince is overleden op 57 jarige leeftijd. Ze deelt haar herinneringen.

In de auto onderweg naar huis staat Radio 1 aan. Er klinkt een nummer van Prince. Mijn gedachten gaan terug naar mijn studententijd. Tijdens de vele feesten werd er uitbundig gedanst op de muziek van Prince. I Would Die 4 U, komt er als zinnetje omhoog, Ik wil voor je sterven.
Als de opzwepende muziek gestopt is wordt er kort iets gezegd. Prince, dood? Ik weet niet wat ik hoor. Direct hierna wordt het bericht bevestigd in het nieuwsoverzicht.

sneeuw in april
Thuis gekomen kijk ik naar RTL Late Night en hoor Lois Lane zingen: Sometimes it snows in April. De aangeschoven discjockey Gerard Ekdom vertelt met een brok in zijn keel wat dit nummer voor hem betekent. Toen er geen woorden waren voor de dood van zijn moeder, toen was er wel voor hem dit lied.

passie
De King of Rock and Roll is dood en nu ook de Prince van mijn studententijd. Prince, die me meevoerde in zijn opzwepende muziek en uitdagende teksten. Prince, die me iets meegaf aan passie, die Jezus gevoeld zou kunnen hebben bij de weg die hij voor mensen is gegaan. Zoals hij dat zingt in het lied: I Would Die 4 U.
Je hoeft je geen zorgen te maken
Je hoeft niet te huilen
Ik ben jouw Messias en jij bent de reden waarom
Tot het uiterste wil ik gaan…

 

2 reacties op “De passie van Prince
 1. christian schreef:

  mooi Janneke, voor mij is Prince een mengeling van feest en pure religie, luister maar naar The Cross van Sign o the times- album. Wat een feest jaren geleden hem live te zien in de kuip, RIP big small man

 2. kleeblatt schreef:

  Ik vindt het ook erg treurig dat Prince overleden is zijn muziek is goed, maar om eerlijk te zijn heeft hij wel een beetje mee geholpen om niet oud te worden en als je je leven dan zo weg gooit, ja daar heb ik een probleem mee.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 april 2016
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars