Gesloten

Het is woensdagmiddag. De kinderen zijn gezellig aan het spelen en ik doe een poging om het journaal te kijken. Ik word niet vrolijk van de beelden die ik daar voorbij zie komen. Tussen de aanslagen met vele onschuldige slachtoffers door zie ik Donald Trump in beeld verschijnen.

Donald Trump. Ik weet niet goed wat ik van deze nieuwe president van Amerika moet denken. Hij heeft miljoenen mensen weten te verleiden om hem als hun nieuwe president te kiezen. Op dit moment zie je dagelijks protesten tegen zijn beleid voorbij komen.

Wie daar tegenin wil gaan binnen zijn regering wordt eruit geschopt. Deze man wenst geen tegenwoord. Zijn wil is wet en daar heeft de wereld zich maar aan te houden. Ik zie foto’s voorbij komen van zijn dochter in een mooie zilveren jurk en een vluchtelingenkindje in een folie deken dat gered is door de marine.

Ik zie de wanhoop in de ogen van het kindje en de trots in de ogen van de dochter van Donald Trump. Het kindje mag de VS niet in reizen. Die grens is potdicht gegooid omdat ze uit een ongewenst land komt. Ik vraag me af hoe we de komende vier jaar moeten gaan doorkomen met deze meneer aan het roer in zo’n groot land.

Net wanneer ik op punt sta om de tv uit te zetten, omdat ik even niet meer wil piekeren over de gevolgen van het beleid van deze man, komt Naomi de huiskamer binnen gelopen. Gekleed in haar prinsessenjurk draait ze een rondje en ze zingt een liedje wat zomaar in haar hoofd komt.

Zit je deur nog op slot, zit je deur nog op slot, van je krrr krrr krrr, doe maar open voor God, want de Heer wil bij je wohohonen en dan ben je nooit alleen“. Mijn dochter heeft gelijk een antwoord op de prangende vraag in mijn gedachten.  Is er nog hoop voor Donald Trump en voor onze wereld? Ik geloof van wel. Het enige wat er moet gebeuren is dat we allemaal onze deur open zetten.

foto: Makepeace

0 comments on “Gesloten
1 Pings/Trackbacks for "Gesloten"
  1. Best Writing Service

    Get an expert academic writing assistance. We can write any paper or post on any subject within the tightest deadline.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
4 februari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief