4 x Hoe kom ik van mijn oude boeken af?

Toen er een kleine op komst was, moest ik de zolder opruimen. Deze was vooral gevuld met boeken, boeken en boeken. Boeken waar iemand anders vaak blijer mee was dan dat ik op dat moment was. Zo raakte ik mijn boeken kwijt.

1. Verkocht op de rommelmarkt

De snelste maar ook leukste manier om van je boeken af te komen. Simpelweg omdat het leuke gesprekken oplevert met mensen die je helemaal niet kent. Zo kwam er een meisje die een boek zocht voor haar moeder. Na een kort gesprekje adviseerde ik haar een boek waarbij ik vaak aan mijn eigen moeder moest denken.

2. Weggegeven

Vaak weet je wel welke boeken mogelijk interessant zijn voor familie, vrienden of collega´s. Wat is er nou leuker om hen blij te maken met een mooi boek? Om het feest compleet te maken kun je het boek mooi inpakken. Wij hadden plotseling heel veel Sinterklaaskadootjes om weg te geven.

3. Bibliotheekkastje bij de deur

Een vriendin van mij heeft een bibliotheekkastje voor de deur. Deze kastjes zie ik steeds vaker in mijn woonplaats. Af en toe vulde ik het kastje weer aan met nieuwe boeken. En ja, soms nam ik er ook weer eentje mee. Oeps!

4. Verkopen op Bol.com, Marktplaats of Facebook

Vaak heeft jouw woonplaats een eigen Facebookgroep om tweedehands spullen te verkopen. Bol.com is een makkelijke optie, hierbij heb je minder persoonlijk contact met de koper. Ook Marktplaats is een handige plek om je boeken te slijten.

Ik heb tien van mijn favoriete boeken bewaard, want: “Een huis zonder boeken, is als een lichaam zonder ziel”, zegt Marcus Tullius Cicero. Een Romeins staatsman en schrijver (106 – 43 voor Chr.) Voordat je denkt dat de zolder weer gevuld is met zwangerschapsboeken en kinderboeken: dat valt wel mee. Ik lees vooral veel op mijn e-reader 😉 En kinderboeken leen ik vaak bij de bibliotheek, scheelt weer.

Wat doe jij met boeken die je al gelezen hebt?

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
11 september 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief