Wat brengt jou tot bezinning in deze #40dagentijd?

Veertig dagen lang maakt Janneke elke dag een foto en stelt daarbij de vraag 'wie of wat brengt me vandaag tot bezinning'. Maak je eigen foto's en ga mee op reis.

Al een aantal jaren heb ik een mobieltje en ben erg actief op social media. Mijn mobieltje bezorgt me veel onrust. Hij bliebt en plingt de hele dag door en trekt me weg bij waar ik mee bezig ben.

Na het carnaval begint de tijd van voorbereiding op Pasen. In de kerk wordt dat de lijdenstijd of de veertigdagentijd genoemd. Een tijd die je kan gebruiken om je te bezinnen op jezelf, je leven, het leven van Jezus en zijn dood en opstanding. Maar hoe doe je dat eigenlijk, als je de hele dag door je telefoon en nog veel meer dingen, wordt afgeleid?

Ik heb ontdekt dat ik mijn mobiel kan gebruiken om te bezinnen. Elke dag begin ik met om me heen kijken en me af te vragen: Wat of wie brengt me vandaag tot bezinning? Als ik dat ontdek, maak ik er een foto van en schrijf er een gedachte bij. Via social media deel ik mijn moment van bezinning in de hoop dat ik daar misschien ook iemand anders mee aan het denken zet.

Vandaag zag ik opeens tussen de tegels met groen mos er tussen een beeld van een kruis. Groen van leven, tussen harde stenen. Beeld van hoop, dat tussen de harde realiteit het leven op onverwachte manier zich aandient. Beeld van hoe ik me iets kan voorstellen bij de betekenis van het kruis van Jezus.

Deze tijd kun je mij onder andere volgen op MijnKerk.nl, op facebook en op twitter. Het zou leuk zijn als jij jouw foto’s en teksten van bezinning wilt delen, als een reactie op wat ik elke morgen met jullie deel. Op twitter gebruiken we daarvoor #40dagentijd.

Ik ben benieuwd naar wat jij ontdekt en welke gedachte of vraag het bij jou oproept.