Wat brengt jou tot bezinning in deze #40dagentijd?

Veertig dagen lang maakt Janneke elke dag een foto en stelt daarbij de vraag 'wie of wat brengt me vandaag tot bezinning'. Maak je eigen foto's en ga mee op reis.

Al een aantal jaren heb ik een mobieltje en ben erg actief op social media. Mijn mobieltje bezorgt me veel onrust. Hij bliebt en plingt de hele dag door en trekt me weg bij waar ik mee bezig ben.

Na het carnaval begint de tijd van voorbereiding op Pasen. In de kerk wordt dat de lijdenstijd of de veertigdagentijd genoemd. Een tijd die je kan gebruiken om je te bezinnen op jezelf, je leven, het leven van Jezus en zijn dood en opstanding. Maar hoe doe je dat eigenlijk, als je de hele dag door je telefoon en nog veel meer dingen, wordt afgeleid?

Ik heb ontdekt dat ik mijn mobiel kan gebruiken om te bezinnen. Elke dag begin ik met om me heen kijken en me af te vragen: Wat of wie brengt me vandaag tot bezinning? Als ik dat ontdek, maak ik er een foto van en schrijf er een gedachte bij. Via social media deel ik mijn moment van bezinning in de hoop dat ik daar misschien ook iemand anders mee aan het denken zet.

Vandaag zag ik opeens tussen de tegels met groen mos er tussen een beeld van een kruis. Groen van leven, tussen harde stenen. Beeld van hoop, dat tussen de harde realiteit het leven op onverwachte manier zich aandient. Beeld van hoe ik me iets kan voorstellen bij de betekenis van het kruis van Jezus.

Deze tijd kun je mij onder andere volgen op MijnKerk.nl, op facebook en op twitter. Het zou leuk zijn als jij jouw foto’s en teksten van bezinning wilt delen, als een reactie op wat ik elke morgen met jullie deel. Op twitter gebruiken we daarvoor #40dagentijd.

Ik ben benieuwd naar wat jij ontdekt en welke gedachte of vraag het bij jou oproept.

4 reacties op “Wat brengt jou tot bezinning in deze #40dagentijd?
  1. m schreef:

dit is maar weer een voorbeeld dat het goede het kwaad altijd zal overwinnen, ook al lijkt alles grauw en grijs, het goede ontkiemt op een dag en deze krachten zijn niet te stoppen zo sterk!

2. lubbien schreef:

vandaag inspireerde mij de pastor van ignatiaans bidden. 40 dagen lang ga ik proberen mee te doen. er stond met hem ook een interview in visie het blad van de eo. dat is ook wel bijzonder. ik wens een ieder een gezegende ”40 dagen tijd…..”

• m. schreef:

de ignatiaanse spiritualiteit was mij iets onbekends maar ik ging wat lezen op internet en las daar interessante dingen over hoe iemand dit beleefde.

3. Annemarie schreef:

Het raakt me in deze foto hoe het groen (nog) niet helemaal een kruis maakt. Er zijn nog donkere gaten waar niets groeit. Het kruis staat onder andere symbool voor de relatie met je medemens (horizontaal) en de relatie met God of ‘het Hogere’ (verticaal). Ik kan voelen dat beide relaties nooit helemaal perfect zullen zijn, maar dat er wel iets kan groeien. Dat zegt deze foto mij.