MENUMENU

Dé tip voor minder stress: 5 minuten even he-le-maal niets

We hollen en rennen wat af. Van afspraak naar afspraak, voor een baas of een chef, voor de kinderen, de boodschappen en de luizenbrigade op school. En… als we even pauze hebben, is daar nog altijd onze mobiel, waarin onze timelines elke minuut worden verfrist en we mails, berichtjes, likes en nieuws binnenkrijgen. Al die prikkels zorgen voor geluksstofjes zoals dopamine (fijn), maar ook adrenaline (stress). Om goed te functioneren heb je een goede balans tussen stress en ontspanning nodig.  
 
5  minuten lummelen 
Lummelen is dé manier om te ontspannen. Je geeft je brein rust, en je laadt jezelf op. Door deze oplaadtijd heb je ruimte om gewoon eens om je heen te kijken en zou je zomaar op nieuwe ideeën kunnen komen.   

Lummelen kun je op verschillende manieren invullen, maar ben je al weleens begonnen met vijf minuten niets doen? En dan bedoelen we vijf minuten gewoon helemaal niets. Geen tijdschrift openslaan, geen kranten opruimen en ook niet een werkblad leeg maken. Geen praatje met iemand en geen mobiel. Je zult merken dat het de eerste keren echt wennen is. Het voelt alsof er juist op dat moment van rust een trein met duizelingwekkende snelheid door je hoofd raast. Terwijl rust juist datgene is wat je uiteindelijk lummeltijd en dus rust oplevert én je uiteindelijk productiever maakt. Hoe meer je dit doet, hoe makkelijker het wordt!  
 
Je kunt deze vijf minuten uitbreiden naar drie keer vijf minuten per dag. Het lijkt een kleine verandering, maar juist kleine nieuwe haalbare gewoontes kunnen je dagen uiteindelijk anders inkleuren en je leven wellicht een duwtje in de goede – in in elk geval een nieuwe – richting geven.

Wat denk je er van? Ga je het proberen?

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
6 februari 2018
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars