5 ´tips´ om je relatie te gronde te richten

Als je al vele jaren een vaste relatie hebt, dan weet je dat een relatie in 9 van de 10 gevallen z'n ups én downs kent. Vertel mij wat. Zo af en toe kom ik wel eens een stel tegen dat enkel hemelsblauwe luchten heeft gekend, maar dat is echt bij wijze van uitzondering. 

Echtscheidingscijfers

En natuurlijk vertel ik je niks nieuws. De echtscheidingscijfers zitten nog steeds in de lift. Jammer genoeg. Want sommige relaties zijn niet te redden, moet je niet willen redden, maar voor heel veel anderen kan het lonen om – ook als je in een periode met donkere luchten en zware stormen zit – toch door te zetten.

Kapot maken

Op ons prikbord in de keuken hangt al jaren een minuscule papier snipper – verbleekt en gescheurd. Waar het vandaan komt, geen idee. Toen ik vanmorgen de keuken binnen kwam, dwarrelde het ineens voor mijn voeten neer. Voor het eerst in lange tijd las ik de tips die jij hieronder ook kunt lezen.

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn relatie kapot gaat?

  1. Word onbetrouwbaar.
  2. Praat niet.
  3. Stop met seks!
  4. Doe niets samen!
  5. Laat over je heen lopen!

 

Een touw met drie strengen

Ik wens jou en je geliefde al het goede toe, liefde en geduld en vertrouwen enzovoort.

En als de lucht dan zo af en toe toch betrekt, als de storm opsteekt, denk dan nog eens aan deze woorden van een wijze man:

Als iemand alleen is, kan hij zich niet goed verdedigen. Maar samen kun je een tegenstander aan. Samen ben je sterker. Net als een touw dat gemaakt is uit drie losse touwen. Dat trek je niet zomaar stuk. (Prediker 4:12, Bijbel in gewone taal)

Samen kom je verder. Met z’n drieën sta je sterker. Jij, je partner en die Ene, onze God.

 

One comment on “5 ´tips´ om je relatie te gronde te richten
  1. Avatar mar schreef:

    Mooi dat dit aangekaart wordt. Eigenlijk zouden er meer cursussen moeten zijn, voor als je trouwt, je ouders wordt..wat is bv trouw en wat is ontrouw, hoe zorg je dat je niet dezelfde fouten maakt als je (jvoor) ouders ..we doen het tenslotte met hun voorbeeld dat meestal ook niet perfect is..Ze zijn er vast wel, maar te weinig.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 juni 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief