5 tips voor minder zorgen

Als ik wist dat ik morgen zou sterven, zou ik vandaag nog een boom planten. Een uitspraak van Maarten Luther die goed past bij een van de tips om je minder zorgen te maken: geniet van het moment. Lig je vaak wakker of pieker je veel, lees dan gauw de andere tips.

1. Leg een pen en papier naast je bed en schrijf op waar je je zorgen over maakt. Als je overzicht hebt over je piekergedachten, kun je je beter ontspannen.
  2. Deel je zorgen met andere mensen. Gedeelde smart is halve smart. En vergeet niet om ook je mooie momenten met anderen te delen. Zo zorg je voor balans.
  3. Ontdek op welke manier jij graag beweegt. Ga je graag de natuur in, houd je van hardlopen of ga je graag naar de sportschool? Bewegen zorgt ervoor dat je focust op je lichaam en niet in je hoofd blijft hangen.
  4. Zoek contact met mensen die heel anders in het leven staan dan jij. Zij kunnen je dingen leren die jou moeite kosten en vice versa.
  5. Neem elke dag een paar minuten tijd om te bidden of te mediteren. Mooi meditaties vind je bijvoorbeeld op Een kwartier voor God of Bidden Onderweg.

Een uitgebreide lijst met tips om je minder zorgen te maken, vind je op SoChicken. Echt een aanrader.

Heb je zelf nog tips om je minder zorgen te maken? Deel jouw tips in de reacties of op facebook.

Fotografie: Cirkel der Natuur