5 x Tips om lekker in slaap te vallen

Vandaag is het de Internationale Dag van de Slaap. Daarom geven we je een paar tips om lekker in slaap te vallen vanavond.

1. Maak je hoofd leeg

Je kunt de spanning van de dag loslaten door te bidden of te mediteren. Je valt sneller en lekkerder in slaap, omdat je al een moment rust hebt gepakt en de dag al een keer hebt doorgenomen in gedachten.

2. Beperk schermgebruik 

Beperk het gebruik van telefoons, tablet of de computer ´s avonds. Het blauwe licht heeft een sterke invloed op het hormoon melatonine dat ons slaapritme bepaalt. Lukt het niet? Er zijn apps waarmee je het licht kunt filteren, het wordt dan meer oranje.

3. Een opgeruimde slaapkamer

Gebruik je (opgeruimde) slaapkamer voor ontspanning, dus niet om te werken en ook niet waar je je administratie of de was doet. Maak de slaapkamer donker genoeg. Zorg voor ventilatie en een goed matras en kussen. Zo is de slaapkamer echt een plek waar je tot rust komt.

4. Vaste rituelen

Het klinkt misschien een beetje saai, maar het is echt effectief. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Door elke avond voor het slapen bepaalde dingen hetzelfde te doen, merk je dat je lichaam en geest deze patronen gaan herkennen en zo val je gemakkelijker in slaap. Bijvoorbeeld naar het toilet gaan, tanden poetsen of een stukje (Bijbel) lezen.

5. Beperk alcohol, energiedrank of koffie

Alcohol als slaapmutsje…het lijkt verleidelijk. Maar vaak slaap je lichter als je alcohol op hebt. In energiedrank en koffie zit cafeïne, dat helpt niet echt om in slaap te komen.

Heb jij tips waardoor je lekker in slaap kunt vallen? Laat het ons weten!

One comment on “5 x Tips om lekker in slaap te vallen
  1. Avatar Chris Blij schreef:

    Wees dankbaar wat je vandaag hebt geprobeerd en gedaan en denkt vooral niet aan morgen. Vooral geen schaapjes tellen, met de herder praten wordt je ook rustig van.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
15 maart 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief