MENUMENU

5 x Tips om lekker in slaap te vallen

Vandaag is het de Internationale Dag van de Slaap. Daarom geven we je een paar tips om lekker in slaap te vallen vanavond.

1. Maak je hoofd leeg

Je kunt de spanning van de dag loslaten door te bidden of te mediteren. Je valt sneller en lekkerder in slaap, omdat je al een moment rust hebt gepakt en de dag al een keer hebt doorgenomen in gedachten.

2. Beperk schermgebruik 

Beperk het gebruik van telefoons, tablet of de computer ´s avonds. Het blauwe licht heeft een sterke invloed op het hormoon melatonine dat ons slaapritme bepaalt. Lukt het niet? Er zijn apps waarmee je het licht kunt filteren, het wordt dan meer oranje.

3. Een opgeruimde slaapkamer

Gebruik je (opgeruimde) slaapkamer voor ontspanning, dus niet om te werken en ook niet waar je je administratie of de was doet. Maak de slaapkamer donker genoeg. Zorg voor ventilatie en een goed matras en kussen. Zo is de slaapkamer echt een plek waar je tot rust komt.

4. Vaste rituelen

Het klinkt misschien een beetje saai, maar het is echt effectief. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Door elke avond voor het slapen bepaalde dingen hetzelfde te doen, merk je dat je lichaam en geest deze patronen gaan herkennen en zo val je gemakkelijker in slaap. Bijvoorbeeld naar het toilet gaan, tanden poetsen of een stukje (Bijbel) lezen.

5. Beperk alcohol, energiedrank of koffie

Alcohol als slaapmutsje…het lijkt verleidelijk. Maar vaak slaap je lichter als je alcohol op hebt. In energiedrank en koffie zit cafeïne, dat helpt niet echt om in slaap te komen.

Heb jij tips waardoor je lekker in slaap kunt vallen? Laat het ons weten!

Een reactie op “5 x Tips om lekker in slaap te vallen
 1. Chris Blij schreef:

  Wees dankbaar wat je vandaag hebt geprobeerd en gedaan en denkt vooral niet aan morgen. Vooral geen schaapjes tellen, met de herder praten wordt je ook rustig van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 maart 2019
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars