MENUMENU

5 x Valkuilen bij thuiswerken

Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek werkt een derde van de mensen wel eens thuis. Het lijkt heel fijn, maar er zijn ook valkuilen. Wij zetten deze op een rijtje, met tips hoe het beter kan.


1. Je stelt je te flexibel op

Als je dan toch thuis bent, regel jij de kinderen wel. Haal je ook nog even de vaatwasser leeg. En je wilt de buurman best even helpen met verhuizen.Daardoor voel je je schuldig, want hierdoor kom je minder aan werken toe. En daarom zit je ´s avonds (als je eigenlijk vrij zou zijn) weer te werken.
TIP: Spreek duidelijke werktijden af met jezelf.

2. Je bent te relaxed

Je hangt half op de bank, in pyjama uiteraard. Hierdoor voel je je heel de dag eigenlijk duf en heb je weinig inspiratie.
TIP: Kleed je gewoon aan en ga aan een tafel of bureau zitten. Neem regelmatig pauzes.

3. Om je heen is één en al afleiding

Als je geen eigen werkkamer hebt, word je thuis vaak afgeleid.
TIP: Creëer een fijne afgesloten werkplek thuis of ga in een leuk koffietentje zitten.

4. Je laat je makkelijk afleiden

Social media ligt op de loer. Het is heel verleidelijk om steeds weer eventjes te kijken.
TIP: Zet voor jezelf een wekker, je mag bijvoorbeeld best een kwartiertje op social media maar daarna moet je echt weer aan de slag. Zet notificaties uit.

5. Het is nooit klaar

Werk is nooit helemaal af, dus wanneer stop je?
TIP: Maak van tevoren een lijstje met alles wat je die dag persé moet doen. Breng structuur aan in je taken. Daarna kun je dit afvinken en je spullen opruimen. Ga even naar buiten of mediteren of bidden.


Werk jij wel eens thuis? Hoe pak je dat aan?

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
18 september 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars