7 ideeën om iets te kunnen betekenen voor een ander

Denk eens aan mensen die er alleen voor staan. Helemaal in deze ‘sombere’ maanden. Soms kunnen mensen extra geconfronteerd worden met leegte en gemis. We geven je tips om iets voor hen te kunnen betekenen.

7 ideeën en tips

1. Geef een windlichtje

De avonden zijn nog steeds donker. Extra donker voor hen die iemand missen. Een windlichtje met een flakkerend kaarsje en een kaartje met een mooie tekst kan veel voor iemand betekenen.

2. Stel een ontbijtje voor iemand samen

Mensen die alleen zijn, missen iemand die eens een kopje koffie klaarmaakt en voor hén zorgt. Daarom is een simpel ontbijtje een ontzettend luxe cadeautje. Dit kun je bij sommige koffietenten bestellen en dan wordt het in een mooi pakket bezorgd. Je kunt ook zelf een leuk pakketje samenstellen, het ontbijt in een leuke mand presenteren – en er eventueel samen van genieten.

3. Ga oppassen

Zijn er kinderen? Bied aan om op te passen. Je maakt er (alleenstaande) ouders ontzettend blij mee als je de zorg even uit handen neemt. Al is het voor een paar uurtjes.

4. Help mee

Wordt er een feestje gegeven, bedenk dan ook dat dit voor iemand die het (nu) in zijn eentje moet doen heftig is. Bied aan om de taart of hapjes te maken. Of te helpen het bezoek te bedienen. Ga niet weg voordat de boel weer aan kant is.  

5. Wees er voor de ander op tijden dat je het zelf naar je zin hebt

Helpen doen we vaak in de uurtjes die over zijn, maar juist de tijden waarin de rest van zijn gezin en gezelligheid geniet, zijn voor mensen die alleen zijn de meest eenzame. Denk aan de zondag die iedereen vaak met z’n familie doorbrengt.

6. Ga je zelf iets leuks doen, nodig de ander uit

Al is er misschien nog weinig puf of behoefte, blijf uitnodigen. Als er iemand aan je denkt, is dat een fijn idee. En wie weet haakt de ander op een later moment wel aan.

7. Kook een maaltijd

Ook hier geldt dat juist in de gewone dingen zoals het koken, boodschappen doen en eten, een partner zo kan worden gemist. Samen eten is een waardevolle manier om iets voor een ander te betekenen.

We hopen dat je bent geïnspireerd. Misschien heb je zelf goede tips? Deel ze met ons!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
3 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief