MENUMENU

Meivakantie! Zeven tips voor suikerooms en toptantes

Veel kinderen krijgen deze week of volgende week twee weken vakantie. Wie weet heb jij als toptante of suikeroom ook vakantie of een paar dagen vrij en kan je leuke dingen met je neefjes en nichtjes ondernemen. Geen vakantie? De laatste twee tips zijn ook eenvoudig uit te voeren als je geen vakantie hebt. Daarnaast zijn de meeste tips ook goed uitvoerbaar in het weekend.

1. Filmmarathon

Nodig je neefjes en nichtjes gezellig bij je thuis uit en organiseer een filmmarathon. Kies samen de films die jullie leuk vinden en zet wat drinken en wat lekkers klaar. Aantal matrassen en slaapzakken of dekbedden in de woonkamer en kijken maar. Zoveel mogelijk films kijken totdat je letterlijk in slaap valt. Een unieke ervaring en daarna heerlijk uitslapen. Ideale activiteit voor in de vakantie.

2. Spelletjesmiddag

Geen spelletjes op de Wii of Xbox maar ouderwetse bordspelletjes. Heerlijk monopoly, memory of stratego spelen. Gezellig met elkaar rond de eettafel.

3. Naar het zwembad

Is het buiten nat, ga gezellig naar het zwembad. Houden je neefjes en nichtjes van zwemmen, dan is dit een leuke activiteit. Wil je het wat specialer maken, kies dan voor een zwembad waar ze niet zo vaak komen of nooit geweest zijn. Bijvoorbeeld het zwembad een dorp of stad verderop.

4. Een puzzeltocht

Hang overal in huis of als het mooi weer is buiten nummers op en laat ze de nummers gaan zoeken. Het handigste is om te nummeren van 2 naar 12. Je hebt naast pen en papier, twee dobbelstenen nodig. Gooien ze 2 dan zoeken ze 2 en zo gaan ze verder totdat alle nummers gevonden zijn. Gooien ze het nummer wat al gevonden is, gewoon nog een keer gooien of gebruiken als een pauze om iets te drinken of te snoepen. Om het extra leuk te maken kun je bij alle oneven nummers nog een opdracht opschrijven. Opdrachten als snoephappen, spijkerpoepen of geblinddoekt dingen proeven.

5. Playbackshow

Maak een mooi podium, zoek de lievelingsmuziek van je neefjes en nichtjes op en zet het geluid lekker hard. Het liefst natuurlijk net iets harder dan dat ze thuis mogen. Maak een mooie microfoon of pak een pollepel en doe gewoon lekker gek.

6. Stuur een kaartje

Geen vakantie of dagen vrij om iets met je neefjes en nichtjes te ondernemen, stuur dan een leuke kaart om ze een fijne vakantie te wensen. Heb je meerdere neefjes en nichtjes in één gezin verras ze dan allemaal met een persoonlijke kaart.

7. Koningsdag

Misschien zitten je neefjes en nichtjes met Koningsdag wel op een kleedje hun spullen te verkopen. Verras ze met een bezoek en koop eventueel één van de spullen.

Fijne vakantie!

De tips komen uit het boek Toptante van Maaike Bikker en via link kan je pagina’s inkijken. Zij schreef ook dit gastblog.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
21 april 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
 •  

  T.

  Een kaarsje voor T., die vandaag toetsen heeft waar ze zo vreselijk tegenop ziet maar die ook zo ontzettend belangrijk zijn voor wat ze heel graag wil! Dat ze geen last van faalangst zal hebben, maar de toetsen gewoon zal maken op basis wat ze kan en weet. Want dan haalt ze ze ongetwijfeld!
 •  

  Willie

  Ik wil een kaarsje branden voor Willie en Jan, die door een moeilijke tijd heen gaan en wel wat licht en de Lichtbron kunnen gebruiken.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars