A perfect day – Hoe kijk jij terug op 2017?

Nog een paar dagen en het jaar 2017 zit er weer op.  Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Heb je leuke, bijzondere dingen meegemaakt? Waren er misschien teleurstellingen, kreeg je slecht nieuws?  Deze dagen voor de jaarwisseling is het de tijd van de jaaroverzichten. Het programma De Wereld Draait Door (DWDD) verzorgde op vrijdag 15 december j.l. een bijzonder jaaroverzicht. Matthijs van Nieuwkerk vroeg zijn gasten wat voor hen de meest perfecte dag van 2017 was. Het werd een ontroerende uitzending waarin elke gast zijn of haar mooiste herinnering van het afgelopen jaar deelde.

Grote en kleine herinneringen

Natuurlijk kwam het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan ter sprake. Ook de hartstilstand van voetballer Abdelhak (Appie)Nouri werd besproken. Dit verdrietige nieuws heeft iedereen geraakt en daarmee veel verbondenheid tot stand gebracht.  Er was ook ruimte voor persoonlijke verhalen. Zo vertelde Tom Egbers dat hij samen met zijn zoon een reisje maakte naar Liverpool. Ze bezochten ergens in een achteraf stadion in de stromende regen een totaal onbelangrijke voetbalwedstrijd. Klein en kostbaar geluk tussen vader en zoon. Zo was deze uitzending vol mooie verhalen, kostbare parels. De uitzending van DWDD eindigde met een clip waarin Nederlandse artiesten het lied ‘A perfect day’ van Lou Reed coverden. Prachtig!

De mooiste dag

Na deze uitzending dacht ik na over wat voor mij ‘de meest perfecte dag’ van het afgelopen jaar was. Dat was ongetwijfeld een vakantiedag op de camping. Met oude en nieuwe vrienden verhalen delen rond een kampvuur. Wijn en gerookte paling gingen rond. Mijn mooiste dag van 2017 was dus niet een heel spectaculaire dag. Het was een dag waarop we hebben gelachen, gehuild, gedeeld, gezongen en gepraat en tenslotte tevreden zijn gaan slapen. Een dag vol liefde, vriendschap en klein geluk.  Het lied van Lou Reed ‘A perfect day’, gaat over klein geluk. Een dagje in het park, naar de dierentuin, een film kijken, sangria drinken. Gewone dingen, maar zo bijzonder omdat hij ze samen doet met iemand van wie hij houdt. Zo’n dag houdt hem op de been.

Oh, it’s such a perfect day
I’m glad I spent it with you
Oh, such a perfect day
You just keep me hanging on

Zaaien en oogsten

Lou Reed kijk in zijn lied niet alleen terug op een mooie dag. Hij kijkt ook vooruit. De laatste regel van ‘A perfect day’  is:  You’re going to reap just what you sow . Dat betekent zoiets als ‘Je zult oogsten wat je gezaaid hebt’.  In die ‘perfect day’ die Lou Reed bezingt is er veel liefde, verbondenheid en klein geluk gezaaid.  Dit kan uitgroeien tot iets groters. Dat is een prachtig vooruitzicht.

Ik hoop van harte dat alle liefde, verbondenheid en klein geluk die in 2017 gezaaid zijn, in het nieuwe jaar mogen uitgroeien tot nog meer liefde, verbondenheid en geluk.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief