Aandacht, aandacht, aandacht.

Mááám, waar is mijn voetbalbroekje? Mám, mag ik drinken met een koekje? Mám, wil je een spelletje met me doen? Mama, wanneer gaan we naar de Efteling? Mam, mag ik vanavond een half uurtje later thuis komen? Mám, ik móet nieuwe schoenen, deze kunnen écht niet meer. Maam, mag ik chips?

Allemaal aandacht

Drie kinderen, drie verschillende karakters, maar alle drie willen ze op hun eigen manier aandacht. Manlief wil natuurlijk ook graag aandacht (maar die roept gelukkig niet de hele dag Mahaaam…..). De katten draaien net zo lang om me heen tot ik hun etensbakjes heb gevuld. En onze langhaar teckel vindt dat hij de meeste aandacht van allemaal verdient. Als ik te weinig bij hem thuis ben geweest, laat hij dat duidelijk merken door mopperend voor me te gaan zitten en lichtjes te jammeren.

Nog meer

Dit is alleen nog maar de aandacht die je binnenshuis mag verdelen, ‘daarbuiten’ wordt er ook nog het nodige gevraagd. En soms wordt het niet eens gevraagd, maar wordt een kaartje, telefoontje of een ‘like’ wel heel erg gewaardeerd.

Tegelijk

En soms komt dat ook nog eens allemaal tegelijk. Toen de kinderen iets kleiner waren en we nog samen naar school liepen, was er altijd het probleem van mama’s hand vasthouden. Twee handen, drie kinderen…….tja. Was ik maar een octopus, heb ik wel eens gezegd. Ik geloof dat we er op een gegeven moment een soort schema voor hadden gemaakt wie wanneer aan mama’s hand mocht.

Hoe vraag je het?

De manier van aandacht vragen, verschilt ook nog. De één heeft genoeg aan af en toe een knuffel, de ander wil je het liefst de hele dag om je heen en weer een ander wil graag praktisch door me worden geholpen: wil je dit of dat even doen?

Aandacht van God

Sinds ik kinderen heb, vergelijk ik mijn relatie met God vaak met de relatie die ik heb met mijn kinderen. In dit geval, zoals zij aandacht vragen van mij, zo vraag ik het ook van God. En ik dus niet alleen. Ook in die relaties heeft de één genoeg aan af en toe een knuffel, de ander wil Hem het liefst de hele dag om zich heen en weer een ander is praktisch en vraagt bijvoorbeeld genezing of iets anders oplossingsgericht.

Wat een opgave

Ik krijg er altijd een nederig gevoel van. Want ik heb ‘maar’ drie kinderen en vind het al zo lastig om mijn aandacht te verdelen. Hoeveel vraag ik dan van God? Gelukkig is Hij er veel beter in dan ik en komt het wel goed met die verdeling.  

Hoe doe je dat?

Toch zou ik wel wat meer geduld willen hebben om alle aandacht echt goed te verdelen. Er voor te zorgen dat degene die er om schreeuwt niet automatisch meer aandacht krijgt dan degene die rustig afwacht. Hoe doen jullie dat? Ben benieuwd naar tips & tricks!

Kdjf;kznx/cc,mVOET’g ,

Oeps, dat was de kat op het toetsenbord. Die wil nu zeker aandacht?

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
14 september 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief