Wat maakt gelukkig? Antwoord 2: Optrekken met vrienden

Als mensen je aandacht schenken, geeft dat vaak een gelukkig gevoel. Je weet dat deze mensen in je zijn geïnteresseerd of van je houden en dit maakt je gelukkig. En jij kunt er voor hen zijn en van hen houden. Door vrienden met ze te zijn. 🙂

Dit was wat ik schreef op de vraag: Wat maakt gelukkig? in een blog waar 9 antwoorden op deze vraag op rij staan. Dit was bij antwoord 2 Optrekken met vrienden.

Groeien door aandacht

En dit is natuurlijk helemaal niet zo raar als je bedenkt dat mensen echt sociale wezens zijn. We zijn misschien niet te doorgronden en we zijn allemaal anders. Maar dat maakt ons mensen ook zo boeiend. Je groeit als je fijne dingen meemaakt met anderen. Je gaat letterlijk meer rechtop staan als je een fijne opmerking krijgt. Hoe prettig als iemand jou vertelt dat je leuk bent? Of lief of mooi? Of dat je ergens goed in bent? Of dat iemand gewoon verzucht, terwijl je samen koffie drinkt: ‘hè, gezellig!’ Het zit ‘m echt in aandacht voor elkaar.

Weinig vrienden

Maar hoe dan als je niet zoveel vrienden en familie hebt? Hoe dan als je je alleen voelt? Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar ook geen pasklaar en fantastisch antwoord op heb. Wat ik wel weet is dat je je gelukkiger zal voelen als je er op uit gaat. Juist ook in deze kersttijd. Ga naar een kerstconcert of naar de vuurkorf tijdens de straatkerstborrel. Ook weet ik zeker dat je, hoe eng ook, aan anderen moet zeggen wat jij leuk zou vinden. Je moet een ander heel concreet uitnodigen. Oók als je die ander misschien nog niet zo goed kent.
En ik weet best dat dat heel spannend is en ook dat het dan soms nog op niets uitloopt. Ik kan alleen maar met je hopen en bidden dat je je er dan niet door laat neerslaan.

Iets kleins is vaak genoeg

En hoe dan als je zelf wél vrienden en familie om je heen hebt, maar iemand kent van wie je weet dat die eenzaam is. Wat kun je doen? En dan bedoel ik niet dat je tegen heug en meug iemand moet uitnodigen. Maar misschien wel goed je te realiseren dat iets kleins vaak genoeg is. Een hartelijke groet, een kaartje of een kop thee met zelfgebakken koekjes op derde kerstdag!

Heb jij nog iets aanvullends? Ik ben benieuwd!

O ja, ik heb zelf nog wel een ‘dingetje’ dat ik noemen wil. Straks is december voorbij… en wat dan? Ik wil je nog het advies meegeven dat je niet hoeft te wachten met het koken voor vrienden of bekenden tot volgend jaar! Geef bijvoorbeeld een ‘januarihap’, een ‘lente-etentje’, een ‘zomerbrunch’ of een ‘herfstdiner’…

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief