Dag!

MijnKerk.nl gaat weer een nieuwe fase in, en daar passen ook nieuwe mensen bij. Deze week neem ik dan ook afscheid van MijnKerk.
Vandaag mijn laatste stukje. Heel graag wil ik jullie vertellen wat ik mee ga nemen uit deze MijnKerk-tijd. Wie weet kun jij er ook iets mee!

Vragen en twijfels

Ik merk dat ik veel vragen heb over God, over geloof. Ik ben een echte twijfelaar die diep van binnen geloven eigenlijk best raar vindt. En dan zeg ik wel eens tegen mezelf: ‘Lees nou maar in de bijbel! Dan kom je vast iets tegen dat helpt!’ En soms is dat zo.
Ik hou ervan om zomaar zonder plan in de bijbel te lezen. Maar heel vaak lees ik ook rare dingen. Dingen die ik niet kan plaatsen, niet snap of die me zelfs tegen de borst stuiten. De bijbel is een ingewikkeld boek.

En tóch geloof ik in God. En ik weet niet eens precies hoe ik God zie. Want ik snap er eigenlijk niets van. En dan heb je ook nog Jezus…

Wat ik hoop vast te houden

De afgelopen twee jaar heb ik intensief samengewerkt met Janneke en Otto. En van hen heb ik op geloofsgebied een paar mooie dingen meegekregen die ik nog lang hoop vast te houden. Misschien kun jij er ook iets mee?

• De Godsbeelden die Janneke schetst in haar infoblog laten mij zien dat God inderdaad complex en niet te vatten is.
  • En Otto noemt de bijbel geen geschiedenisboek maar een betekenisboek. Dat intrigeert me en stelt mij enorm gerust.

Het ga jullie goed!

MijnKerk.nl is een bijzondere plek op het internet, dat heb ik de afgelopen jaren wel gemerkt. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen meewerken en bouwen aan deze mooie plek. Een kerk waar nog veel meer moois zal gaan gebeuren in de toekomst!

Het ga jullie goed: Laat je verrassen en verwonderen over de mooie bijzondere en onbegrijpelijke dingen in je leven én geniet van dit door God gegeven leven; het is een goddelijk cadeau!

Dag!
Marrit van Luxemburg