Al meer dan 20.000 mensen vasten mee

Meer dan 20.000 Nederlanders gaan de uitdaging aan om – van woensdag 6 maart tot Pasen – 40 dagen te vasten. Vasten is afzien van bepaalde zaken om zo ruimte te maken voor God en/of andere dingen die belangrijk voor je zijn. In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Het kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook met iets nieuws te beginnen, zoals elke dag een kaartje sturen. 

De vastenactie is een onderdeel van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie. 

Elke week een nieuwe uitdaging

Op een speciale actiekaart zijn vernieuwende vormen te vinden om te vasten. Voor iedere week ontvangen de deelnemers een nieuwe uitdaging, zoals minder snoepen, tv-kijken, social media, vlees, autorijden en afval. Maar er zijn ook weken waarin deelnemers juist iets wél moeten doen, zoals meer bidden of elke dag een kaart sturen naar de mensen om je heen. Via een veertigdagentijdkalender krijgen deelnemers dagelijks een bijbeltekst, quote of gedicht om de uitdaging vol te houden.

Niet op zondag

De Veertigdagentijd begint op een woensdag, die Aswoensdag heet. De laatste dag is op Pasen, de dag dat Jezus opstond uit de dood. Dat zijn eigenlijk 46 dagen, maar de zondagen worden niet gevast: de zondag is namelijk een feestdag.

Ga jij de uitdaging aan?

Wij gaan de uitdaging aan! Jij ook? Meld je aan, ontvang de gratis actiekaart thuis en in je mail en doe met ons mee. Wij laten je weten hoe het met ons gaat via Instagram, Facebook en via deze site. We zijn ook heel benieuwd hoe jij het vindt, laat het ons weten!

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
5 maart 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief