MENUMENU

De liefde missen als ze er nog is (Ali B)

Anja huilt mee met Ali B, die een lied zingt over zijn kinderen. Ze (her)kent de emotie: gemis waarvan je weet dat het gaat komen. En tegelijkertijd het ervaren van intense liefde.

Deze week hoorde en zag ik op facebook een video voorbijkomen van Ali B. Het was een lied over de liefde. Hij bezong zijn liefde voor zijn kinderen en de pijn die hij voelde omdat hij besefte dat ‘wat nu is overgaat’. Ik moet jullie zeggen dat ik het ook niet droog hield!

De liefde die ik voel voor mijn familie en vrienden kan ik lang niet altijd goed verwoorden, af en toe ‘bonkt’ het als het ware uit mijn hart en woorden zijn er dan niet. Ook angst is soms aanwezig in de vorm van: wat als mijn broers en zussen er niet meer zijn? Kan ik dat aan? Wat moet ik dan? Vragen die ik dan bij God breng en nee… daar krijg ik niet altijd een voelbaar antwoord op.

Dit lied bracht mij heel dichtbij God alsof ik meezong richting Hem: dit bedoel ik! Soms voel ik nu de pijn al van het gemis wat straks komt.

Je kunt zeggen – misschien terecht- zo moet je niet leven, klopt. Tegelijk  ervaar ik  Liefde doet zeer, kán zeer doen, maar wat is het prachtig om lief te hebben! Van mensen te houden en te ervaren dat mensen van mij houden. Ik waag de sprong en geef me er aan over en huil mee met dit lied. Want weet je: pijn, verdriet, lach en een traan dat is écht leven en dat vraagt Jezus van ons.

Van wie hou jij en wie mag er van jou houden?

Fotografie: http://klavertje.wendyonline.nl.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2015/05/ali.png
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 juni 2015
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars