MENUMENU

All you can eat

Een groeiende rage in restaurant-land is de “All you can eat” formule. Voor een vast bedrag mag je zo veel eten als je wilt. Een razend populair format, vooral bij jongeren. Wat is de magie van dit concept?

Een groeiende rage in restaurant-land is de “All you can eat” formule. Voor een vast bedrag mag je zo veel eten als je wilt. Een razend populair format, vooral bij jongeren. Wat is de magie van dit concept?

Wij gaan graag uiteten met ons gezin. Het is gemakkelijk, feestelijk en gezellig. Wanneer de kinderen een restaurant mogen kiezen gaan ze steevast voor een All-you-can-eat restaurant. Op één staan de buffet-restaurants, ze vinden het heerlijk om een aantal keren langs de buffetten te lopen en hun bord vol te scheppen met al dat lekkers. Op de tweede plaats staat een restaurant waar je onbeperkt spare-ribs kunt eten voor € 9,50. Drie tot vier keer wordt er om nieuwe porties ribbetjes gevraagd. Ik moet eerlijk zeggen, wij eten zelf vrolijk mee.  Aan het einde van de avond hebben we allemaal te veel gegeten en verlaten een beetje misselijk het restaurant. Waarom doen we dit eigenlijk?

Zelf kiezen

Het leuke van een buffet-restaurant is de zelfbediening en het zelf kiezen. Wanneer je normaal gezien een gerecht of menu in een restaurant bestelt moet je altijd even wachten voor het wordt geserveerd. Ook zit er vaak iets bij wat je niet zo lekker vindt. Je moet maar afwachten wat en hoeveel je krijgt. In een buffet-restaurant loop je praktisch geen risico. Je hoeft niet te wachten, je neemt alleen wat je lekker vindt. Je ziet en ruikt van te voren wat je neemt.

Niet duur

Uit eten gaan is duur. Zeker met een gezin. Na afloop kun je je afvragen: “Heb ik waar voor mijn geld gekregen?” of “Was het genoeg?” In een All-you-can-eat restaurant heb je dit zelf in de hand. Je eet net zo lang door tot het uit kan.

Competitie

Er zit ook een soort van competitie element in. Wie kan het meeste eten?  De kinderen moedigen elkaar aan om meer en meer te eten. De één heeft al twee hamburgers op, de ander haalt voor de derde keer een toetje.  Onze zoon ontdekte een tijdje geleden een restaurant waar je een mega-hamburger kunt bestellen. Wanneer je deze binnen het uur helemaal op kunt eten is het gratis. Het bleek zo’n belachelijk grote hamburger te zijn met bacon, eieren, kaas en friet dat hij ‘m niet op kon krijgen. Zijn vriend trouwens wel…

Gezellig

Waarom ga je eigenlijk uiteten? vroeg ik onze kinderen. Het bleek een goede vraag. Omdat je honger hebt, het is gezellig, het is gemakkelijk, het is snel, omdat je geen zin hebt om te koken, omdat je eens iets anders wilt proberen. Er zijn veel verschillende goede redenen om uit eten te gaan. Persoonlijk vind ik gezelligheid de belangrijkste reden. Als je zelf niet hoeft te koken heb je meer tijd en aandacht voor je tafelgenoten. Een buffetrestaurant vind ik niet gezellig. Iedereen is voortdurend heen en weer aan het lopen. De kinderen denken daar echt anders over. Ze beleven er veel plezier aan om samen lekkere gerechtjes uit te zoeken.

Schuldig

Voelen jullie je wel eens schuldig, als je zoveel eet? Er zijn toch zoveel mensen die weinig hebben, zonder ontbijt naar school moeten, niet elke dag een warme maaltijd krijgen?  Nee, schuldig voelen ze zich niet. Hooguit een beetje spijt na afloop, wanneer ze buikpijn hebben van te veel en te vet…

Wijsheid

Wat is wijsheid? Ik denk aan mijn moeder die vaak zei: “Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed: te veel, te vet, te vaak, te duur…” Misschien een oubollige uitspraak, maar er zit wel wat in.

In de Bijbel lees ik het volgende (Prediker 8:15):

“Daarom zeg ik: Geniet van het leven! Er is niets beters op de wereld dan eten en drinken en vrolijk zijn. Een mens moet hard werken tijdens het leven dat God hem op deze aarde geeft. Maar als je geniet, dan kun je het leven aan.”

Een mooie spreuk waar ik het van harte mee eens ben. Straks maar eens even een restaurantje bespreken voor komend weekend.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 oktober 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars