MENUMENU

Alleen maar om te dopen

Christian is uitgenodigd voor een doopfeest in het Franse dorpje waar hij woont. Maar als hij om 10.00 uur klaar zit in de kerk is er geen dopeling of familie te bekennen. Wat nu...

Het nichtje van mijn buurvrouw wordt gedoopt. Zij wonen ook in ons Franse dorpje en wij zijn uitgenodigd voor het heuglijke feit. Na de dienst zullen we met zestig mensen eten in de feestzaal van het dorp. Iedereen neemt cadeautjes mee en is op z’n paasbest gekleed.

Hersenvliesontsteking

Ik ken de ouders van Lily vrij goed en ik weet dat pa niets moet weten van de kerk en God. Dit is niet zonder reden: hun zoontje, toen twee jaar, is enkele jaren geleden overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. Hij heeft nu de stellige overtuiging, dat God niet kan bestaan, anders was dit niet gebeurd. Tja…

Ik ben dan ook heel verbaasd dat Lily gedoopt wordt, dat haar ouders gaan beloven om Lily op te voeden volgens de richtlijnen uit de bijbel. Mijn buurvrouw zei al dat ik me er, qua religie, niet teveel van moest voorstellen. Dopen hoort erbij net als een verjaardag.

Mijn verbazing zal wel komen omdat ik een ‘oude calvinist’ ben

Alleen dopen

De betreffende zondag ben ik er helemaal klaar voor om de mis bij te wonen. Ik zit om 10.00 uur in het oude kerkje. Maar waar ik ook kijk, ik zie geen Lily, noch haar ouders, noch mijn buurvrouw.
Ik begin mij zorgen te maken, heb ik me dan in de datum vergist? Maar na de mis, komen ze allemaal binnen. Met een noodtempo wordt Lily gedoopt en de belofte uitgesproken. Daarna met z’n allen naar de feestzaal.

Pa en ma moeten hartelijk lachen als ze horen dat ik bij de mis ben geweest, ze kwamen alleen maar om te dopen…

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars