MENUMENU

Allergisch voor sommige mensen? Grote kans dat je wat van ze kunt leren

Soms zegt de eerste indruk al genoeg. Je ziet en hoort iemand en besluit: ‘Ik weet zeker dat ik deze persoon hoogst irritant ga vinden.’ Toch kun je veel leren van mensen die in je allergie zitten.

Mensen die je in je allergie zitten, zijn mensen die je nauwelijks kunt verdragen. Het feit dat je al jeuk krijgt als je die ander ziet, is een gegronde reden om een eindje om te lopen, toch? Ja, maar we raden je toch aan om een keertje stil te staan bij datgene wat jou zo stoort.  

Blijkbaar maakt die persoon iets in je los wat een ander niet lukt. En dan is het interessant om te weten wat nou de oorzaak van die allergische reactie is. Je hebt namelijk grote kans dat datgene wat die bultjes veroorzaakt zich precies op een terrein begeeft waar jij wat zwakker in bent. Iets waar jij wat verbetering in kunt aanbrengen, of waar je misschien wel gewoon jaloers op bent.

Wijzer worden

Probeer meteen ook eens te bekijken wat jij op dat gebied van deze persoon kunt leren. In het wijze bijbelboek Spreuken staat: “Mensen worden wijzer door met elkaar om te gaan. Net zoals messen scherper worden door ze aan elkaar te slijpen.” (Spreuken 27:17). Dat er af en toe confrontaties zijn of onbegrip kan betekenen dat je elkaar wat te vertellen hebt. Je zou het dicht bij huis kunnen houden en het betrekken op je partner; daar waar het botst, kun je van elkaar leren. Maar ook mensen buiten je gezin. Probeer eens verder te kijken dan jouw bubbe, en jouw allergie. En wie weet steek je wat op van die collega met die grote mond, die eeuwig dienstbare mevrouw uit de kerk of die controlefreak van een schoolmoeder op het plein!

We wensen je veel succes en sterkte! 😉

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 februari 2018
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars