MENUMENU

Als de kinderbijbel je kinderen niet aanspreekt…

Hoe breng je het gesprek over geloof op gang met je kinderen? Toen lezen uit de kinderbijbel niet bleek te werken, ging Christina Hennipman op zoek naar andere mogelijkheden. Nu staat er een Bijbeltafel in de woonkamer voor haar drie jongens.

Christina: “Het maakte op een gegeven moment niet meer uit of we lazen uit Jip & Janneke of de kinderbijbel. We hadden wel het idee dat onze jongens iets hadden met hun geloof. Alleen hoe konden we hen nu het beste voeden? Nu kiezen we elke week een actueel thema. Daar maken we een Bijbeltafel mee. Ik vind het soms wel moeilijk, want ik wil mijn geloof niet opleggen. Daarom zeg ik bewust niet: dit zegt de Bijbel. Hiermee ben je elkaar tot waardige gesprekspartner. Soms komen de kinderen met verrassende antwoorden waar ik zelf mijn week mee door kan.”

Hoe breng jij het geloofsgesprek op gang met je kinderen?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestants) en de HGJB.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
2 oktober 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars