MENUMENU

Als de kinderbijbel je kinderen niet aanspreekt…

Hoe breng je het gesprek over geloof op gang met je kinderen? Toen lezen uit de kinderbijbel niet bleek te werken, ging Christina Hennipman op zoek naar andere mogelijkheden. Nu staat er een Bijbeltafel in de woonkamer voor haar drie jongens.

Christina: “Het maakte op een gegeven moment niet meer uit of we lazen uit Jip & Janneke of de kinderbijbel. We hadden wel het idee dat onze jongens iets hadden met hun geloof. Alleen hoe konden we hen nu het beste voeden? Nu kiezen we elke week een actueel thema. Daar maken we een Bijbeltafel mee. Ik vind het soms wel moeilijk, want ik wil mijn geloof niet opleggen. Daarom zeg ik bewust niet: dit zegt de Bijbel. Hiermee ben je elkaar tot waardige gesprekspartner. Soms komen de kinderen met verrassende antwoorden waar ik zelf mijn week mee door kan.”

Hoe breng jij het geloofsgesprek op gang met je kinderen?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestants) en de HGJB.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
2 oktober 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars