Als je je vakantiegevoel wilt vasthouden (+video)

Lig je op vakantie ook wel eens te denken: ik ga het allemaal anders doen na de vakantie? Hoe hou je dat vakantiegevoel vast?

We werken ons een slag in de rondte om op vakantie te kunnen en alles op tijd af te hebben. En als je dan goed en wel op je luchtbedje ligt, dan kun je zomaar het idee krijgen: ik ga het allemaal anders doen. Het lijkt ineens allemaal zo helder. Bijvoorbeeld: meer rust, meer tijd voor het gezin, gewoon eens rustig aan de dag beginnen of op tijd stoppen met werken. Meer sporten of ontspannen. Hoe houd je dat vakantiegevoel vast?

Klein zaadje

Dominee Otto Grevink zegt in bovenstaande video: “Ik moet denken aan dat verhaal van het mosterdzaadje, waarmee Jezus het verhaal van het Koninkrijk van God vergelijkt. De goede wereld is vergelijkbaar met het kleinste van alle zaden, en daaruit kan dan een hele grote boom voortkomen. Al het goede begint klein. Je kunt niet ineens de hele wereld, en vooral je zelf niet veranderen in een paar weken vakantie. Bovendien, die wereld draait thuis ook gewoon door. Maar je kunt een klein zaadje meenemen van vakantie, en die planten in je dagelijkse leven. Dat kan een boekje zijn dat je wilt blijven lezen, misschien een stukje uit de bijbel elke dag, of samen bidden met het gezin en dan
danken voor al het goede. Of ’s avonds samen eten, of als je alleen bent, met meer aandacht aan tafel met een stukje tekst dat je inspireert of muziek die je inspireert.”

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
19 augustus 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief