MENUMENU

Als je kind er niks van gelooft

De zoon van Johan ter Beek besloot toen hij twaalf jaar was: ‘Die hele kerk en dat christelijk geloof is niets voor mij. Ik vind het saai en vervelend en het gaat niet over mijn leven en mijn vragen.’

Johan: “Ik denk dat mijn situatie vergelijkbaar is met die van veel andere ouders. Veel kinderen van zeventien jaar zullen niet meer naar een kerk gaan en zich misschien niet eens meer gelovig noemen. Persoonlijk probeer ik mij druk te maken over de vraag: wat maakt mijn zoon tot een goed mens. En welke zaken heeft hij nodig om een goed mens te worden. En dan vind ik het belangrijk dat hij de goede vragen leert stellen. Dus ik ga met hem in gesprek over allerlei onderwerpen. En ik laat hem kennismaken met verschillende bronnen en verschillende tradities. Ik neem hem mee naar een klooster of naar een lezing. En dan zie ik dat toch als een stukje geloofsopvoeding.”
Wat doe jij, als jouw kind niet meer wil naar de kerk of aangeeft niet te geloven? Hoe ga jij met opvoedingsvragen om? En wat zegt dat over jezelf? Hoe sta je zelf in de grote vragen van het leven?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestant) en de HGJB.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
3 oktober 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars