Als je kind er niks van gelooft

De zoon van Johan ter Beek besloot toen hij twaalf jaar was: ‘Die hele kerk en dat christelijk geloof is niets voor mij. Ik vind het saai en vervelend en het gaat niet over mijn leven en mijn vragen.’

Johan: “Ik denk dat mijn situatie vergelijkbaar is met die van veel andere ouders. Veel kinderen van zeventien jaar zullen niet meer naar een kerk gaan en zich misschien niet eens meer gelovig noemen. Persoonlijk probeer ik mij druk te maken over de vraag: wat maakt mijn zoon tot een goed mens. En welke zaken heeft hij nodig om een goed mens te worden. En dan vind ik het belangrijk dat hij de goede vragen leert stellen. Dus ik ga met hem in gesprek over allerlei onderwerpen. En ik laat hem kennismaken met verschillende bronnen en verschillende tradities. Ik neem hem mee naar een klooster of naar een lezing. En dan zie ik dat toch als een stukje geloofsopvoeding.”
Wat doe jij, als jouw kind niet meer wil naar de kerk of aangeeft niet te geloven? Hoe ga jij met opvoedingsvragen om? En wat zegt dat over jezelf? Hoe sta je zelf in de grote vragen van het leven?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestant) en de HGJB.